Ga naar de inhoud

Bouw en afronding eerste fase Kuiperij

In november 2017 sloeg mevrouw IJzerman-van Engelen de eerste paal aan de oostkant van Boerderij Gijbeland voor de bouw van de kuiperij. Bijna 2 jaar daarvoor bood de familie Van Engelen uit Molenaarsgraaf ons de inventaris van deze kuiperij aan. Een prachtig gebaar!

Sinds dat moment is een projectteam aan de slag met de bouw van de kuiperij. Het team bestaat in alfabetische volgorde uit Piet Aantjes, Kees Baan, Bas Bons, Wim Breedijk, Martin den Butter, Fas van Genderen, Joke Karelse, Jacob Oskam, Bob de Vries en Jan Boele. In de volksmond heten ze al de Kuiperianen. Daarnaast was er een buitenkring die op allerlei manieren assisteerde, materialen en financiële middelen aanbood. Al die mensen bedanken we hartelijk voor hun inzet en inspanningen!

Wat is het geweldig dat er zoveel expertise is om dit met elkaar te doen. Er is hard gewerkt en er is heel veel onderling plezier geweest. We kunnen met trots terugkijken op het bouwproces waarmee de eerste fase is afgerond. De inrichtingsfase is begonnen. De materialen waarmee we gaan inrichten liggen voor u uitgestald in de kuiperij.

Op 27 oktober 2018 is het dan zover. U bent vanaf 11.00 uur van harte welkom om onze nieuwe parel te komen bekijken. Er zijn de hele dag leden van het projectteam aanwezig die u uitleg kunnen geven.

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Open Monumentendag 14 september 2024

De Open Monumenten 2024 komt weer op de radar. Dit  jaar is het thema Netwerken, routes en verbindingen. De zes samenwerkende Historische Verenigingen in Molenlanden en de SIMAV  bereiden een…