Historisch Museum Het Voorhuis is gevestigd in Boerderij Gijbeland te Bleskensgraaf.

Historisch Museum Het Voorhuis
Historisch Museum Het Voorhuis, foto Wim Breedijk.

Het Voorhuis is ondergebracht in het woongedeelte van een verplaatste monumentale Alblassewaardse boerderij. Delen van deze boerderij stammen uit de zeventiende eeuw, met enkele elementen die duiden op een laat middeleeuwse oorsprong. Veel authentieke details uit verschillende perioden zijn bewaard gebleven.

In Het Voorhuis maakt u kennis met de cultuurhistorie van de streek. Te zien zijn in de middenkamer een reconstructie van een unieke schouwlijst uit de zeventiende eeuw, een negentiende-eeuwse opkamer, een keuken uit de jaren 50 van de vorige eeuw, de kelders  en de Oomskamer. Dit vertrek is ingericht met boeken, tekeningen/schilderijen en meubels van de streekschrijver J.W.(Jo) Ooms.

Bezoekadres: Koekoekspad 1, Bleskensgraaf

Openingstijden: elke zaterdagmiddag van 14.00 -16.30 uur en iedere derde dinsdag van de maand van 14.00 – 16.30 uur. Entree: € 2,- p.p. (leden € 1,-), kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis.

Buiten de openingstijden is het ook mogelijk om in groepsverband Museum Het Voorhuis te bezoeken. U kunt uw wensen op het gebied van catering, een rondleiding of een workshop kenbaar maken op reservering@binnenwaard.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om dit met u te bespreken. Routebeschrijving en contactgegevens

Blijf op de hoogte van alle activiteiten binnen en om het Historisch Museum Het Voorhuis door Het Voorhuis in de Binnenwaard te volgen op Facebook.