Open Monumentendag op zaterdag 11 september 2021 in de Binnenwaard

Bij museum Het Voorhuis, Koekoekspad 1 te Bleskengraaf organiseert de Historische Vereniging Binnenwaard tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 11 september 2021 tussen 10.00- 16.00 uur een gezellige brocantemarkt met een gevarieerd aanbod. Er is bovendien een groot terras waar ook poffertjes te koop zijn. Ook de expositie Oranje zal Overwinnen zal dan voor het laatst te zien zijn.

Op deze dag zijn ook diverse monumenten in de streek geopend. De openstelling wordt in het algemeen beperkt tot plaatsen waar voldoende ruimte tot afstand te houden is.

De monumenten zijn open van 10.00 – 16. 00 uur en zijn herkenbaar aan de wit/gele vlag die bij het monument buiten goed zichtbaar ophangt.

De opengestelde monumenten in de Binnenwaard zijn:

In Bleskensgraaf zijn museum Het Voorhuis, de hervormde kerk, korenmolen De Vriendschap en dieselgemaal Polder Sliedrecht geopend.

In Brandwijk, Ottoland, Goudriaan en Wijngaarden zijn de hervormde kerken geopend en in Oud-Alblas krijgt u bij de Peilmolen buiten uitleg over de werking van een molen.

Om meer monumenten en bezienswaardigheden te zien, kunt u ook de izi.Travelapp langs de monumenten in Molenlanden gebruiken.

Komt u daar op 11 september niet aan toe? U kunt deze ook op een later moment gebruiken. De izi.Travel-app is te downloaden op een smartphone.

Meer info vindt u op www.binnenwaard.nl of www.hcmolenlanden.nl.