Ga naar de inhoud

 5,00

Na een algemene inleiding over o.a. het begraven in de prehistorie en het bezorgen van de doden geeft dit boek de geschiedenis weer van de zeven kerndorpen van de gemeente Graafstroom betreffende het bezorgen van de doden.

In alle dorpen werd in eerste instantie in en rondom de kerken begraven, tot zelfs ruim in de negentiende eeuw. Uit oogpunt van hygiëne werd het begraven in de kerken vanaf 1829 verboden. In praktisch alle kerken in Graafstroom vindt men nog restanten van grafstenen.

Zij geven vaak interessante informatie voor allen die zich bezig houden met geschiedenis en stamboomonderzoek.

Het bezorgen van de doden was voor die tijd in handen van het kerkbestuur en leverde zo nog wat inkomsten op. Wanneer er in de kerk niet meer begraven mag worden wordt uitsluitend overgegaan tot de ter aarde bestelling rondom de kerk. Kort daarna gaat de exploitatie over in handen van het burgerlijk bestuur.

Uitvoerig gaat de schrijver ook in op de huidige situatie van de algemene begraafplaatsen en de bijzondere graven en grafstenen en -monumenten in de gemeente, waarbij natuurlijk de oorlogsmonumenten eruit gelicht worden. Tevens heeft de schrijver ook de gebruiken bij dood en begrafenis uitvoerig belicht. Kortom een bijzonder boek waarin de auteur een zeer interessant stuk van ons heden en verleden vastgelegd heeft.

 

Bestelinformatie

Alle bedragen zijn inclusief BTW, in euro en exclusief verzendkosten.

Indien een bestelling per post verzonden wordt, komen de portokosten boven op de prijs van het boek. U ziet dat terug op de eindfactuur.

Wanneer u ervoor kiest om uw bestelling op te halen, dan kunt u contact opnemen met Corrie Vink-Versteeg (0184-64 12 93). Met haar kunt u een afhaallocatie afspreken.

U kunt uw boeken ook bestellen bij mevrouw E. Jongeneel-Verhoeff (0184-69 16 75) of via e-mail boekenverkoop@binnenwaard.nl.