Ga naar de inhoud

 5,00

Uitverkocht

UITVERKOCHT

Dit boek beschrijft met een knipoog naar het heden de fascinerende geschiedenis van de Alblasserwaardse dorpen Molenaarsgraaf en Brandwijk. Twee boerengemeenschappen, die weliswaar gescheiden door het water de Graafstroom, van oudsher op velerlei gebied eendrachtig samenwerken.

Het boek schetst in overzichtelijke hoofdstukken de talrijke facetten van de lokale geschiedenis van steentijd tot nu: de bodem en de strijd tegen het water, de landbouw en de middenstand, het dorpsleven en de rol van de stad, de rechten van de ambachtsheren en de plichten van de inwoners, het diepgewortelde geloof en het onderwijs, de oorlogshandelingen en de veiligheid, oude en nieuwe bedrijven. Maar het vertelt ook het boeiende relaas van de donken, de tienden, de eendenkooien, de hannekemaaiers, de familienamen, de bedeling, de beurtvaart, het verenigingsleven en het vermaak…

De verantwoorde en helder geschreven tekst wordt afgewisseld met veel nog niet eerder gepubliceerde foto’s, tekeningen en prenten. Kortom, een boek dat een ieder die geïnteresseerd is in de geschiedenis van beide dorpen en wijde omgeving niet ongelezen en onbekeken mag laten.

Bestelinformatie

Alle bedragen zijn inclusief BTW, in euro en exclusief verzendkosten.

Indien een bestelling per post verzonden wordt, komen de portokosten boven op de prijs van het boek. U ziet dat terug op de eindfactuur.

Wanneer u ervoor kiest om uw bestelling op te halen, dan kunt u contact opnemen met Corrie Vink-Versteeg (0184-64 12 93). Met haar kunt u een afhaallocatie afspreken.

U kunt uw boeken ook bestellen bij mevrouw E. Jongeneel-Verhoeff (0184-69 16 75) of via e-mail boekenverkoop@binnenwaard.nl.