Ga naar de inhoud

 10,00

Samen met een Doel geeft een breed inzicht in het rijk geschakeerde verenigingsleven  in de dorpen die tot voor kort de voormalige gemeente Graafstroom vormden. Het boek geeft in woord en beeld weer welke verenigingen er tegenwoordig nog zijn en welke inmiddels verdwenen verenigingen er bestonden. De nog bestaande verenigingen zorgen voor de meeste herkenning en komen dan ook ruimschoots aan bod.

De beschrijving van de verdwenen verenigingen geeft een verrassende kijk op het verenigingsleven in vroeger tijd. Het verenigingsleven van verleden en heden is van grote betekenis (geweest) voor de plaatselijke samenlevingen in de dorpen van de voormalige gemeente  Graafstroom, het werkgebied van de Stichting Publicaties Binnenwaard. De oprichting, bloei en soms ook de teloorgang van verenigingen komt in dit boek aan de orde en gaat soms terug tot in de negentiende eeuw. Betrokkenheid en tijdgeest gaan zo samen.

De verenigingen vormen een directe afspiegeling van de lokale behoeften en gedeelde belangen. Op deze wijze leveren verenigingen een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in de dorpsgemeenschappen van Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas en Wijngaarden. Veel inwoners van deze dorpen waren en zijn, vooral in hun vrije tijd, samen bezig met eenzelfde doel: Samen met een Doel.

 

Bestelinformatie

Alle bedragen zijn inclusief BTW, in euro en exclusief verzendkosten.

Indien een bestelling per post verzonden wordt, komen de portokosten boven op de prijs van het boek. U ziet dat terug op de eindfactuur.

Wanneer u ervoor kiest om uw bestelling op te halen, dan kunt u contact opnemen met Corrie Vink-Versteeg (0184-64 12 93). Met haar kunt u een afhaallocatie afspreken.

U kunt uw boeken ook bestellen bij mevrouw E. Jongeneel-Verhoeff (0184-69 16 75) of via e-mail boekenverkoop@binnenwaard.nl.