Ga naar de inhoud

 10,00

Uitverkocht

UITVERKOCHT

In 2018 is het 65 jaar geleden dat Nederland de verzwelgende kracht van water ervoer. De ramp van 1953 is bij degenen die het meemaakten in het geheugen gegrift. Ook de Alblasserwaard en de dorpen in de Binnenwaard ontkwamen niet aan het wassende water.

Deze publicatie belicht de rampspoed van 1953 vooral vanuit het visuele aspect. Een inleiding schetst de ramp en de gevolgen ervan voor de Alblasserwaard. Daarna volgen we met een uitgebreide fototoer de stroom van het water door de dorpen.

Het gevaar van water wijkt nimmer en is zelfs actueler dan ooit. Door klimaatverandering stijgt de zeewaterspiegel en valt er meer regen. Een korte slotbeschouwing schetst de gevolgen hiervan voor de laaggelegen waard.

Dit boek brengt het besef dat we nooit klaar zijn met de beteugeling van water en waakzaamheid immer is geboden.

Bestelinformatie

Alle bedragen zijn inclusief BTW, in euro en exclusief verzendkosten.

Indien een bestelling per post verzonden wordt, komen de portokosten boven op de prijs van het boek. U ziet dat terug op de eindfactuur.

Wanneer u ervoor kiest om uw bestelling op te halen, dan kunt u contact opnemen met Corrie Vink-Versteeg (0184-64 12 93). Met haar kunt u een afhaallocatie afspreken.

U kunt uw boeken ook bestellen bij mevrouw E. Jongeneel-Verhoeff (0184-69 16 75) of via e-mail boekenverkoop@binnenwaard.nl.