Ga naar de inhoud

Zomerexcursie naar Zuidwest Friesland

31 augustus 2013 — 7.30

Zomerexcursie naar Zuidwest Friesland met bezoek aan ir. D.F. Woudagemaal te Lemmer, historisch Hindeloopen en toeristische route door Gaasterland

Zomerexcursie naar Zuidwest Friesland met bezoek aan ir. D.F. Woudagemaal te Lemmer, historisch Hindeloopen en toeristische route door Gaasterland

De datum voor onze jaarlijkse zomerexcursie is vastgesteld op zaterdag 31 augustus 2013. Ons reisdoel voor deze dag is het mooie zuidwesten van Friesland, waar we ’s morgens beginnen met een bezoek aan het ir. D.F. Woudagemaal, het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld! Hier drinken we koffie met Friese oranjekoek waarna we via een 3D-film geïnformeerd worden over het indrukwekkende gemaal en het waterbeheer in Friesland. Aansluitend krijgen we een rondleiding door het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staande gemaal, dat een capaciteit heeft van vier miljoen liter water per minuut.

Vervolgens gaan we via een toeristische route door het mooie Gaasterland naar het historische stadje Hindeloopen aan de voormalige Zuiderzee, waar in restaurant Sudersee een uitgebreide lunch voor ons klaarstaat.

Na de lunch brengen we een bezoek aan museum Hindeloopen met een rondleiding o.l.v. gidsen in klederdracht en maken aansluitend met het stadstreintje een rondrit door Hindeloopen. Hindeloopen kreeg in 1225 stadsrechten en is daarmee ook een van de Friese elfsteden. Het had een grote bloeiperiode als handelsplaats in de periode 1650-1790. In deze periode had Hindeloopen een vloot van ruim 80 handelsschepen die voornamelijk handel dreven met de Oostzeelanden.

Voor we weer huiswaarts keren krijgt u de gelegenheid om zelf Hindeloopen te ontdekken en desgewenst het schaatsmuseum te bezoeken. Eventuele drankjes ’s middags zijn voor eigen rekening.

 

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten