Ga naar de inhoud

Boerderijdag bij Boerderij Gijbeland

10 september 2016 — 10.00-16.00

Ook dit jaar organiseren het bestuur van Stichting Boerderij Gijbeland en de gebruikers van Boerderij Gijbeland de Boerderijdag. De dag valt samen met de Open Monumentendag.

Veel bedrijven, instellingen en organisaties verlenen hun medewerking. Een greep uit de aanwezigen: Er zijn diverse oude tractoren te bekijken. Schaapherder Huug Hagoort van Schaapskooi Ottoland houdt met een gedeelte van zijn kudde en zijn herdershonden een presentatie schapen drijven. Er is een kleinveekeuring.

Veel plaatselijke en regionale bedrijven zijn aanwezig op de markt van streekproducten op het terrein van Boerderij Gijbeland. U kunt een rijke variatie aan streekproducten uit de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden proeven en kopen: kaas, wijn, vis en gevogelte, meelproducten, jams, poffertjes en pannenkoeken, etc. Ook de Wereldwinkel is aanwezig met een groot assortiment. Bovendien is er een brocantekraam met prachtige oude spullen!

Alle gebruikers van Boerderij Gijbeland zetten hun deuren op 10 september open zodat u het gehele gebouw, dat in 2006 in authentieke staat is opgeleverd, kunt bekijken. De peuterspeelzaal, de kinderopvang en buitenschoolse opvang van Wasko, IJsclub Vooruitgang, Oranjevereniging Oranje Boven, de Historische Vereniging Binnenwaard en de J.W. Ooms Stichting presenteren zich aan de bezoekers. Voor de kinderen zijn er leuke spelactiviteiten. In historisch museum Het Voorhuis is dan de expositie Naar School te bekijken met heel veel fotomateriaal, zoals klassenfoto’s, foto’s van feestavonden, etc. van de christelijke en openbare scholen van Bleskensgraaf en Oud-Alblas.

We nodigen taartenbakkers hun lekkerste taart te bedenken en te bakken en die tussen 10.00 en 11.00 uur In Het Voorhuis van Boerderij Gijbeland in te leveren. Om 12.30 uur worden de winnaars door een deskundige jury bekendgemaakt.

Om 11.30 en 13.30 uur worden papeetwedstrijden georganiseerd. Wie durft het aan om mee te doen? Er zijn leuke prijzen te winnen.

Tussen 11.00 en 12.00 uur en van 13.00 tot 14.00 uur kunt u gratis uw kleinvee laten keuren door de aanwezige dierenarts

U bent op 10 september 2016 tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom bij Boerderij Gijbeland, Koekoekspad 1 in Bleskensgraaf.

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten