Ga naar de inhoud

Concert “vogelvrij” door het ensemble Flutamuze

23 november 2018 — Aanvang 20.00 uur, inloop 19.30

Een zestal muzikanten van het muziekensemble zal op deze avond een klein concert geven in Het Voorhuis.

Vogelvrij verklaard worden is een van oorsprong middeleeuwse straf voor halsmisdrijven. Dit betekende dat iemand buiten de wet werd geplaatst. Alle burgerlijke en publieke rechten werden de vogelvrije ontnomen. Het woord heeft dus, oorspronkelijk, niets te maken met ons huidige idee dat men zo vrij als een vogel zou zijn (dus ‘vrij’ in de positieve zin). Die vogelvrijheid verwijst eerder naar het feit dat de voortvluchtige, zonder recht op bescherming of zelfs onderdak, een prooi was als de vogels in de open lucht. Je mocht er vrij op schieten. Maar vrijheid is natuurlijk een zeer relatief begrip.

De muzikanten van Flutamuze stellen zich in dit programma regelmatig buiten de wetten/wetjes van de huidige muziekpraktijk en houden zich niet altijd aan de gestelde stijlen en verwachtingen! Misschien wel zoals u van Flutamuze al een béétje gewend bent, maar dan toch nog wat extremer.
Muziek moet leven en is niet anders dan een vorm van communicatie. Vogels communiceren door geluiden en zijn daarin vrij. Vogelvrij heeft in de loop van eeuwen gelukkig meer en meer deze tweede betekenis gekregen; “zo vrij als een vogel in de lucht”. Daarom spelen wij ons programma “Vogelvrij” meer in de betekenis van vandaag. Muziek en communicatie – als een vogel zo vrij – van noord naar zuid – van oost naar west – van blazers naar strijkers – vrije improvisatie en jazz naast strakke klanken. Soms speels en druk, soms met alle rust. Kortom……lekker VRIJ!
Voor meer informatie over het ensemble zie www.muzewijs.nl/flutamuze.

Programma
Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang concert 20.00 uur.
Na afloop is er gelegenheid de instrumenten te bekijken en de musici te spreken.
Tevens kunt u onze expositie De streek in beeld door Rokus van Vuuren bezichtigen.

De entree voor deze avond bedraagt € 7,50 per persoon inclusief 2 x consumptie en toegang tot de expositie.
Omdat de zitplaatsen beperkt zijn dient u zich vooraf aan te melden bij het secretariaat per telefoon: 0184-422749 of per email.

U kunt op de avond zelf enkel contant betalen.

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten