Ga naar de inhoud

Kortavond met diabeelden

14 februari 2013 — 20:00

Diavoorstelling met prachtige plaatjes van bejaardenreisjes van de inwoners van Brandwijk, Molenaarsgraaf en Wijngaarden over de periode van 1962 tot ongeveer 1968.

Donderdag 14 februari diavoorstelling in museum Het Voorhuis te Bleskensgraaf met prachtige plaatjes van bejaardenreisjes van de inwoners van Brandwijk, Molenaarsgraaf en Wijngaarden over de periode van 1962 tot ongeveer 1968.

Lang geleden toen de ouderen nog zelden van huis kwamen, werd op initiatief van burgemeester Brouwer in 1954 een bejaardencomité opgericht. De allereerste reis vond plaats op 29 juli 1954. De dames van de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen gingen met plantjes langs de deur om een jaarlijks uitstapje voor de oudste inwoners van Brandwijk, Molenaarsgraaf en Wijngaarden mogelijk te maken. Particulieren auto’s en begeleidsters werden ingeschakeld om de senioren een gezellige dag te bezorgen. Een arts en een wijkverpleegster reisden mee voor eventuele calamiteiten. Dan trok er een lange sliert auto’s naar vooraf besproken attracties. Om deze stoet van soms wel 17 tot 22 auto’s bij elkaar te houden en alles in goede banen te leiden, reed voorop een motorrijder die op de kruispunten het verkeer regelde en een achteraan die verdwaalde chauffeurs weer terug bracht op de goede weg. Dit was een hele organisatie. Ze sloten de dag voor het oude gemeentehuis op de buurt van Molenaarsgraaf af door staande het Wilhelmus te zingen.

Erg leuk is om te zien hoe ouders en/of grootouders toen gekleed waren en wie er allemaal meegingen.

Bijna alle personen op de dia’s zijn benoemd. Hoeveel kan er in bijna 50 jaar veranderen?

Aanvang 20.00 uur.

Entree leden € 7,- (leden € 5,-) inclusief 3 consumpties waarbij er tevens de gelegenheid is om de expositie in museum Het Voorhuis te bezichtigen.

Wegens de beperkte ruimte is aanmelden noodzakelijk vóór 11 februari via het secretariaat, tel. 0184-422749 of via e-mail secretariaat@binnenwaard.nl .

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten