Ga naar de inhoud

Open Monumentendag 2020

12 september 2020 — 10.00

Dit jaar hebben de samenwerkende historische verenigingen in Molenlanden gekozen voor een alternatieve opzet van Open Monumentendag 2020. Dit jaar niet binnen kijken, maar buiten blijven. Er is een route gemaakt langs monumenten en bezienswaardigheden met de naam Waard om te bekijken. Na installatie van de iziTravel app op uw smartphone, ziet u informatie over het pand waar u langs komt op uw beeldscherm verschijnen. Ook op een tablet met gps werkt de app.
Het gebruik van de smartphone is (mede door de bezoekbeperkingen) flink toegenomen. Veel mensen WhatsAppen en videobellen met familie. Daarom heeft de commissie het aangedurfd deze routeapp op te zetten.

De route Waard om te bekijken is beschikbaar vanaf 5 september

5 september is een belangrijk moment in de vergroting van de bekendheid van monumenten en bezienswaardigheden in ons gebied. Vanaf deze dag kan de route gedownload en bekeken worden. De app is ook heel toegankelijk voor toeristen.

Elke vereniging heeft informatie over het eigen gebied aangeleverd en samen geeft het een overzicht van bezienswaardigheden in heel Molenlanden. U kunt nooit alles op één dag bekijken, maar dat is geen probleem, de app blijft ook na Open Monumentendag beschikbaar. En bovendien kan de app voortdurend bijgewerkt of aangevuld worden.

De route volgen is niet noodzakelijk, u kunt een deel volgen, of in omgekeerde volgorde, of een eigen route invoeren. Er zijn heel veel mogelijkheden binnen de app, maar die hoeft u niet te gebruiken.

Hoe installeert u de iziTravel app?

Velen van u weten dat. Maar in het geval u hulp nodig heeft, in de bijgaande instructie is de installatie van de iziTravel app stap-voor-stap uitgelegd.

En als u er niet uitkomt, dan zijn er op 12 september hulptroepen aanwezig in Museum Het Voorhuis. U kunt langskomen tussen 10.00 en 11.00 uur of tussen 13.00 en 14.00 uur. Daar gelden natuurlijk de richtlijnen van het RIVM.

Geen smartphone of eerst bekijken

De informatie is ook beschikbaar op deze website (zie onderaan dit bericht) of op de website van het Historische Collectief Molenlanden www.hcmolenlanden.nl.

Klik hier voor stap-voor-stap instructie izi-Travel app

Route en informatie


Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten