Ga naar de inhoud

Zomerexcursie naar De Peel

26 augustus 2017 — 8.00-18.30 uur

Zaterdag 26 augustus 2017  –  Zomerexcursie naar De Peel met bezoek aan Museum Klok & Peel in Asten en rondrit door De Peel

Ons reisdoel voor deze dag is een streek waar we met onze excursies in ruim dertig jaar nog nooit zijn geweest, n.l. De Peel op de grens van Noord-Brabant en Limburg.

De eerste stop is op de markt in klokkendorp Asten voor koffie met vlaai/gebak. Asten is het centrum van de luidklokkenindustrie in Nederland. Na de koffie rijden we naar het bijzonder fraaie Museum Klok & Peel in Asten waar we onder leiding van een gids een rondleiding krijgen door een unieke collectie luidklokken en beiaarden. De collectie is van internationale betekenis. Zo is er onder andere een duplicaat te zien van de door de internationaal befaamde klokkengieterij Koninklijke Eijsbouts in Asten gegoten klok voor de Notre Dame in Parijs. Tevens is er een 19e-eeuwse authentieke klokkengieterij ingericht.

Vervolgens gaan we naar restaurant Van Hoek in Asten waar in een sfeervolle entourage een uitgebreide lunch voor ons gereed staat. Dit alles onder het toeziend oog van ‘De Nachtwacht’.

Na de lunch gaan we met onze touringcar een rondrit maken door De Peel met deskundige uitleg van een gids. De Peel is een cultuurhistorisch interessant hoogveengebied waar halverwege de 19e eeuw is begonnen met turfwinning. In het huidige landschap zijn de gevolgen van deze afgravingen nog goed zichtbaar. In dit gebied ligt ook, 1500 hectare groot, Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens de rondrit worden onder andere de specifieke veendorpen Helenaveen en Griendtsveen aangedaan. Bij terugkeer in Asten wordt u op een terras op de markt een consumptie aangeboden en krijgt u eventjes vrijaf. De bezichtiging van de nabijgelegen grote kerk is zeker een aanrader.

Deze excursie is er geen stadswandeling, er worden geen grote afstanden gelopen.

Het programma voor deze dag ziet er als volgt uit:
8.00 uur: Vertrek per luxe touringcar nabij voormalige Rabobank in Molenaarsgraaf
9.30 uur: Koffie met gebak op de markt in Asten
11.00 uur: Bezoek Museum Klok & Peel
12.45 uur: Lunch in restaurant Van Hoek in Asten
14.00 uur: Rondrit door De Peel
16.00 uur: Consumptie op de markt in Asten en eventjes vrijaf
17.00 uur: Vertrek uit Asten
18.30 uur: Aankomst in Molenaarsgraaf

Kosten:
De kosten voor deelname bedragen € 52,- p.p. alles inbegrepen. Museumjaarkaarthouders krijgen € 7,- korting. Dit doorgeven bij de opgave.
Betaling vóór 13 augustus op rekening NL 91 RABO 0342 7025 21 onder vermelding ‘excursie’.

Aanmelden: u kunt zich opgeven van maandag 17 juli 9.00 uur  bij Alie Verhoef, tel. 0184 – 641629.
Specifieke dieetwensen doorgeven bij opgave.

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten