Ga naar de inhoud

Museum Het Voorhuis bestaat 15 jaar!

Het is 15 jaar geleden dat museum Het Voorhuis aan het Koekoekspad in Bleskensgraaf haar deuren opende. Dit jaar besteden ruim aandacht aan dit prachtige jubileum. We hebben daarvoor een reeks aan activiteiten gepland. Wat staat er in de maand april op de agenda?

Op zaterdag 2 april worden de nieuwe expositie Boer en Werk en het pas gebouwde en ingerichte stoephok officieel geopend. U bent die middag tijdens de openingstijden van harte welkom in museum Het Voorhuis.

Op dinsdagmiddag 5 april is er vanaf 14.00 uur een zuivelproeverij. U kunt ter plaatse gewelde biest proeven en genieten van een heerlijk stukje kaas. In de kuiperij is een demonstratie houtdraaien. U kunt spreuken en uitspraken noteren die met het boerenleven te maken hebben.

Tijdens de Museumdag van zaterdag 9 april kunt u vanaf 10.00 uur genieten van weer een zuivelproeverij met biest, yoghurt en kaas. Vrijwilligers breien horden. In de kuiperij is een demonstratie houtdraaien. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten zoals diverse oudhollandse spelletjes, kaarsen maken, kei verven en een speurtocht in het museum.

En verder is er de snuffelkraam met brocante en boeken. Die dag rijdt een grote groep liefhebbers van oude bromfietsen door de Alblasserwaard. Vanaf 13.00 uur arriveren ze bij het museum waar u de vele historische tweewielers kunt bekijken. U kunt zich hiervoor nog aanmelden. Deelname is gratis voor alle merken bromfietsen en solexen die ouder zijn dan 40 jaar.

Vanzelfsprekend dienen de bromfietsen aan alle wettelijke bepalingen te voldoen.

Een aanmeldingsformulier ziet u op de website www.zundappveteranenclub.nl.  

Voor meer informatie over de bromfietsdag verwijzen we u naar www.binnenwaard.nl of telefoon 0183-581983.

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Museum Het Voorhuis gesloten op 6 juni

I.v.m. wisseling van expositie is Museum Het Voorhuis gelsoten op dinsdag 6 juni. Zaterdag 10 juni bent u van harte welkom om Museum Het Voorhuis te bezoeken waar dan de…

Herdenking Oorlogsmonument Boerderij Gijbeland

De jaarlijkse herdenking bij het oorlogsmonument bij Boerderij Gijbeland, Koekoekspad 1 te Bleskensgraaf vond vrijdag 26 mei om 10.30 uur plaats. 130 kinderen van de hoogste groepen van de beide…

Terugblik klusdag 15 april 2023

Zaterdag 15 april hadden we een Klusdag bij Boerderij Gijbeland. We waren er al vroeg bij en zagen een prachtige zonsopkomst. We hebben het terrein onkruidvrij gemaakt, een prullenbak herplaatst,…