Ga naar de inhoud

Museum Het Voorhuis bestaat 15 jaar!

Het is 15 jaar geleden dat museum Het Voorhuis aan het Koekoekspad in Bleskensgraaf haar deuren opende. Dit jaar besteden ruim aandacht aan dit prachtige jubileum. We hebben daarvoor een reeks aan activiteiten gepland. Wat staat er in de maand april op de agenda?

Op zaterdag 2 april worden de nieuwe expositie Boer en Werk en het pas gebouwde en ingerichte stoephok officieel geopend. U bent die middag tijdens de openingstijden van harte welkom in museum Het Voorhuis.

Op dinsdagmiddag 5 april is er vanaf 14.00 uur een zuivelproeverij. U kunt ter plaatse gewelde biest proeven en genieten van een heerlijk stukje kaas. In de kuiperij is een demonstratie houtdraaien. U kunt spreuken en uitspraken noteren die met het boerenleven te maken hebben.

Tijdens de Museumdag van zaterdag 9 april kunt u vanaf 10.00 uur genieten van weer een zuivelproeverij met biest, yoghurt en kaas. Vrijwilligers breien horden. In de kuiperij is een demonstratie houtdraaien. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten zoals diverse oudhollandse spelletjes, kaarsen maken, kei verven en een speurtocht in het museum.

En verder is er de snuffelkraam met brocante en boeken. Die dag rijdt een grote groep liefhebbers van oude bromfietsen door de Alblasserwaard. Vanaf 13.00 uur arriveren ze bij het museum waar u de vele historische tweewielers kunt bekijken. U kunt zich hiervoor nog aanmelden. Deelname is gratis voor alle merken bromfietsen en solexen die ouder zijn dan 40 jaar.

Vanzelfsprekend dienen de bromfietsen aan alle wettelijke bepalingen te voldoen.

Een aanmeldingsformulier ziet u op de website www.zundappveteranenclub.nl.  

Voor meer informatie over de bromfietsdag verwijzen we u naar www.binnenwaard.nl of telefoon 0183-581983.

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Open monumentedag 10 september 2022

Deze dag openen weer veel monumenten in Nederland de deuren. Bij deze monumenten zal de blauwe nieuwe vlag buiten hangen. Aanmelden U kunt aanmelden voor drie bijzondere openstellingen waarvoor de…

Terugblik herdenking bij oorlogsmonument

Op vrijdag 3 juni 2022 waren ongeveer 100 leerlingen van de hoogste groepen van de School met de Bijbel en De Stapsteen uit Bleskensgraaf met hun leerkrachten aanwezig bij het…