Ga naar de inhoud

OPNIEUW CURSUS – WAARD OM TE WETEN –

In november 2023 start een nieuwe editie van de bijzondere streekcursus ‘WAARD OM TE WETEN’. Een boeiende serie lessen over de historie van de Alblasserwaard. Georganiseerd door het Historisch Collectief Molenlanden. Op een aantal buitengewone locaties en gegeven voor deskundige docenten. Er is nog plaats voor deelnemers.   

INHOUD

Tijdens de cursus nemen de speciaal voor deze cursus benaderde docenten u mee naar een aantal belangrijke onderwerpen die de streek nauw raken: archeologie, natuurhistorie, ontginning en waterbeheersing, cultuur en cultuurhistorie, bestuur en politiek, sociale economie, godsdienst, oorlogen en vervoer en mobiliteit.  

DATA EN PLAATSEN

De cursus start 4 november 2023 en duurt in totaal negen zaterdagmorgens, waarbij met de kerstvakantie rekening is gehouden. De cursustijden zijn telkens van 10.00 tot 12.00 uur, met een kwartier ontvangst vooraf en een koffie- en theepauze. De plaatsen waar de cursussen worden gegeven sluiten zoveel mogelijk aan bij het onderwerp. Op de laatste cursusdag is er een examen en worden de deelnamecertificaten uitgereikt. Deelnemers die de cursus met goed gevolg hebben afgelegd mogen zich Waardkenner noemen.

PARTICIPANTEN

Initiatiefnemer van deze unieke cursus is het Historisch Collectief Molenlanden, dat hierbij samenwerkt met de Molenstichting SIMAV, Stichting Boerderij & Erf Alblasserwaard-Krimpenerwaard-Vijfheerenlanden, Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard en de Archeologische Werkgemeenschap Lek en Merwede. 

MEER WETEN OF AANMELDEN 

Kijk voor meer informatie over de cursus op de website www.hcmolenlanden.nl. Daar staan onder meer ook de docenten genoemd. Aanmelden kan via de website.

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Uitnodiging eerste lezing 2024

Het bestuur nodigt u graag uit voor een eerste lezing in het nieuwe jaar 2024, en wel op donderdag 18 januari om 20.00 uur in de Spil, Willem van den…

Terugblik concert Flutamuze

Op vrijdagavond 24 november 2023 verzorgde ensemble Flutamuze een prachtig huiskamerconcert in museum Het Voorhuis. Ze hadden een speciaal concert samengesteld met prachtige stukken in het kader van het 40-jarig…