Ga naar de inhoud

OPNIEUW CURSUS – WAARD OM TE WETEN –

In november 2023 start een nieuwe editie van de bijzondere streekcursus ‘WAARD OM TE WETEN’. Een boeiende serie lessen over de historie van de Alblasserwaard. Georganiseerd door het Historisch Collectief Molenlanden. Op een aantal buitengewone locaties en gegeven voor deskundige docenten. Er is nog plaats voor deelnemers.   

INHOUD

Tijdens de cursus nemen de speciaal voor deze cursus benaderde docenten u mee naar een aantal belangrijke onderwerpen die de streek nauw raken: archeologie, natuurhistorie, ontginning en waterbeheersing, cultuur en cultuurhistorie, bestuur en politiek, sociale economie, godsdienst, oorlogen en vervoer en mobiliteit.  

DATA EN PLAATSEN

De cursus start 4 november 2023 en duurt in totaal negen zaterdagmorgens, waarbij met de kerstvakantie rekening is gehouden. De cursustijden zijn telkens van 10.00 tot 12.00 uur, met een kwartier ontvangst vooraf en een koffie- en theepauze. De plaatsen waar de cursussen worden gegeven sluiten zoveel mogelijk aan bij het onderwerp. Op de laatste cursusdag is er een examen en worden de deelnamecertificaten uitgereikt. Deelnemers die de cursus met goed gevolg hebben afgelegd mogen zich Waardkenner noemen.

PARTICIPANTEN

Initiatiefnemer van deze unieke cursus is het Historisch Collectief Molenlanden, dat hierbij samenwerkt met de Molenstichting SIMAV, Stichting Boerderij & Erf Alblasserwaard-Krimpenerwaard-Vijfheerenlanden, Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard en de Archeologische Werkgemeenschap Lek en Merwede. 

MEER WETEN OF AANMELDEN 

Kijk voor meer informatie over de cursus op de website www.hcmolenlanden.nl. Daar staan onder meer ook de docenten genoemd. Aanmelden kan via de website.

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Herdenking oorlogsmonument Boerderij Gijbeland

Op vrijdagmorgen 31 mei vond de jaarlijkse herdenking bij het oorlogsmonument bij Boerderij Gijbeland aan het Koekoekspad te Bleskensgraaf plaats. Ruim 100 kinderen van de hoogste groepen van de beide…

4 juni Museum Het Voorhuis gesloten

Dinsdagmiddag is Museum Het Voorhuis gelsoten wegens expositiewisseling.Zaterdag 8 juni is de nieuwe expositie ‘Meten is weten’ te bezoeken. Hartelijk welkom!

Open Monumentendag 14 september 2024

De Open Monumenten 2024 komt weer op de radar. Dit  jaar is het thema Netwerken, routes en verbindingen. De zes samenwerkende Historische Verenigingen in Molenlanden en de SIMAV  bereiden een…