Ga naar de inhoud

Presentatie verenigingsboek Samen met een doel

Dinsdag 26 november 2013 was het zover. Rond 19.30 uur stroomt de Graafstroomzaal van  De Boerenklaas in Brandwijk vol. Vertegenwoordigers van veel verenigingen uit de Binnenwaard komen nieuwsgierig naar binnen. Na de opening van de avond houdt notaris Van Leussen een prachtig verhaal doorspekt met humor en ernst over verenigen en stichten in de Binnenwaard. Van Leussen vertelt over zijn ervaringen als notaris met tal van verenigingen in de Alblasserwaard. Veel bestuurders zaten aan zijn bureau om de akte te laten passeren.

Voorzitter Jan Boele overhandigde daarna het eerste exemplaar van Samen met een doel aan burgemeester Van der Borg van de gemeente Molenwaard. In zijn reactie gaf Van der Borg aan er trots op te zijn dit prachtige boek in ontvangst te mogen nemen. Net als Van Leussen stond ook hij stil bij enkele bijzondere momenten van verenigingen uit onze geschiedenis.

Aansluitend ontvingen de mensen een exemplaar die heel veel onderzoek in de digitale krantenarchieven hadden gedaan. Ook de bestuursleden van de Stichting Publicaties Binnenwaard werden in het zonnetje gezet voor de vele werkzaamheden die zij verrichtten. Ten slotte ontving de vertegenwoordiger van Drukkerij De Groot uit Goudriaan een exemplaar voor de prima samenwerking.

Het was een buitengewoon geslaagde avond met een volle zaal en een goede start van de verkoop van het boek.

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Uitnodiging eerste lezing 2024

Het bestuur nodigt u graag uit voor een eerste lezing in het nieuwe jaar 2024, en wel op donderdag 18 januari om 20.00 uur in de Spil, Willem van den…

Terugblik concert Flutamuze

Op vrijdagavond 24 november 2023 verzorgde ensemble Flutamuze een prachtig huiskamerconcert in museum Het Voorhuis. Ze hadden een speciaal concert samengesteld met prachtige stukken in het kader van het 40-jarig…