Ga naar de inhoud

Terugblik jubileumexcursie 29 augustus 2015

2015-08-29 10.08.59Op de zonovergoten zaterdag 29 augustus gingen we met ongeveer 45 personen naar het prachtige Gevangenismuseum in Veenhuizen en de Vesting Bourtange. We sloten de excursie af met een heerlijk diner in Dalfsen.

Onze eerste bestemming was het monumentale Gevangenismuseum2015-08-29 10.12.04 in het Drentse gevangenisdorp Veenhuizen, waar de tijd leek te hebben stilgestaan. Na aankomst was het eerst tijd voor koffie met gebak. Daarna kregen we een rondleiding door het voormalige gevangeniscomplex dat in 1823 is gebouwd en nu als museum dienst doet. We zagen welke straffen er in verschillende perioden in zwang waren en hoe een strafinrichting er vroeger uitzag. Aansluitend gebruikten wij de lunch in het gevangeniscomplex tussen de tralies.

2015-08-29 15.09.12Na de lunch vertrokken we naar het bijzondere vestingstadje Bourtange in Oost-Groningen. In de jaren zeventig van de vorige eeuw is dit pittoreske stadje, ooit in opdracht van Willem van Oranje als verdedigingslinie gebouwd, schitterend gereconstrueerd naar de situatie van 1742 met prachtige vestingwerken en bastions. Voordat we uit Bourtange vertrokken, gebruikten we met elkaar nog een consumptie in café-restaurant ’s Lands Huys op het schilderachtige marktplein. Op de terugweg stopten we nog voor een heerlijk driegangendiner in Dalfsen als afsluiting van een prachtige dag.

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Sparen bij Jumbo Slingerland MOlenaarsgraaf

Wat een prachtige actie bij Jumbo Slingerland Molenaarsgraaf: B’tjes sparen voor goede doelen in Molenaarsgraaf en omgeving. Ook onze Historische Vereniging Binnenwaard heeft zich aangemeld en doet mee. Hoe werkt…

Uitnodiging eerste lezing 2024

Het bestuur nodigt u graag uit voor een eerste lezing in het nieuwe jaar 2024, en wel op donderdag 18 januari om 20.00 uur in de Spil, Willem van den…