Ga naar de inhoud

Terugblik museumdag 9 april

Zaterdag 9 april 2022 begon guur met hagel en onweer. De zon brak al snel door en de bezoekers vonden hun weg naar Het Voorhuis. Er was dan ook veel te doen voor jong en oud. Bij een brocantekraam waren er allerlei oude en speciale spullen te koop. Kinderen vermaakten zich met een muizenspeurtocht door Het Voorhuis, met kei verven en kaarsen maken. Bezoekers genoten van de mooie expositie Boer en Werk in en om het Voorhuis. Ondanks de kou was er buiten een demonstratie horden breien. Aan de oostkant van Het Voorshuis konden de bezoekers uit de wind en in de zon op het terras genieten van een heuse zuivelproeverij. Ter plaatse werd biest geweld en custardpudding gekookt en was er heerlijke boerenyoghurt van de boerderij van familie Verheul uit Bleskensgraaf en kaas van Verschwinkel Hoogendoorn van de Vuilendam. De kuiperij en het pas geopende stoephok kregen grote belangstelling.

Op deze dag hadden we samen met de Zündapp Veteranen Club Nederland een tocht door de Alblasserwaard georganiseerd voor eigenaren van bromfietsen van 40 jaar en ouder. Ruim 80 oude bromfietsen reden rond en deden Het Voorhuis aan.

Het was een prachtige dag in een jaar waarin we vieren dat museum het Voorhuis 15 jaar bestaat.

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Open Monumentendag 14 september 2024

De Open Monumenten 2024 komt weer op de radar. Dit  jaar is het thema Netwerken, routes en verbindingen. De zes samenwerkende Historische Verenigingen in Molenlanden en de SIMAV  bereiden een…