Ga naar de inhoud

Uitnodiging lezing: Trouw, 75 jaar tegen de stroom in

Het bestuur nodigt u graag uit voor een lezing op donderdag 17 januari 2019 in de Spil,Bleskensgraaf. Een vriendelijk verzoek om uw auto te parkeren op het Melkwegplein.

Het onderwerp voor deze avond is: Trouw, 75 jaar tegen de stroom in. 

Spreker van deze avond is de heer P. Bootsma. Peter Bootsma is de auteur van het boek ‘Trouw – 75 jaar tegen de stroom in’ dat in februari 2018 verscheen. Hij vertelt over de geschiedenis van de krant en gaat daar ook graag over met u in discussie.

In 2018 bestaat dagblad Trouw 75 jaar. Opgericht als oorlogskrant in 1943 is het voortbestaan van de krant gedurende al die jaren allerminst vanzelfsprekend geweest.  Nadat Bruins Slot decennialang een christelijke krant had geleid luidde zijn vertrek in 1971 een moeizame periode in door de fusie met de Zuid-Hollandse Kwartetbladen, waarvan De Rotterdammer altijd de grootste was. Pas in de tweede helft van de jaren ’80 vond de krant geleidelijk de weg omhoog, en de introductie van De Verdieping in 1999 gaf de doorslag in de ontwikkeling naar de kwaliteitskrant van nu. Zo bezien is de geschiedenis van de krant er ook een van een 75 jaar durende worsteling tussen christelijke krant en kwaliteitskrant.

Het bestuur hoopt u op 17 januari van het nieuwe jaar te mogen begroeten. Ook niet-leden zijn hartelijk welkom, zij betalen € 2,00.

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Herdenking oorlogsmonument Boerderij Gijbeland

Op vrijdagmorgen 31 mei vond de jaarlijkse herdenking bij het oorlogsmonument bij Boerderij Gijbeland aan het Koekoekspad te Bleskensgraaf plaats. Ruim 100 kinderen van de hoogste groepen van de beide…

4 juni Museum Het Voorhuis gesloten

Dinsdagmiddag is Museum Het Voorhuis gelsoten wegens expositiewisseling.Zaterdag 8 juni is de nieuwe expositie ‘Meten is weten’ te bezoeken. Hartelijk welkom!

Open Monumentendag 14 september 2024

De Open Monumenten 2024 komt weer op de radar. Dit  jaar is het thema Netwerken, routes en verbindingen. De zes samenwerkende Historische Verenigingen in Molenlanden en de SIMAV  bereiden een…