Ga naar de inhoud

Uitnodiging lezing: Trouw, 75 jaar tegen de stroom in

Het bestuur nodigt u graag uit voor een lezing op donderdag 17 januari 2019 in de Spil,Bleskensgraaf. Een vriendelijk verzoek om uw auto te parkeren op het Melkwegplein.

Het onderwerp voor deze avond is: Trouw, 75 jaar tegen de stroom in. 

Spreker van deze avond is de heer P. Bootsma. Peter Bootsma is de auteur van het boek ‘Trouw – 75 jaar tegen de stroom in’ dat in februari 2018 verscheen. Hij vertelt over de geschiedenis van de krant en gaat daar ook graag over met u in discussie.

In 2018 bestaat dagblad Trouw 75 jaar. Opgericht als oorlogskrant in 1943 is het voortbestaan van de krant gedurende al die jaren allerminst vanzelfsprekend geweest.  Nadat Bruins Slot decennialang een christelijke krant had geleid luidde zijn vertrek in 1971 een moeizame periode in door de fusie met de Zuid-Hollandse Kwartetbladen, waarvan De Rotterdammer altijd de grootste was. Pas in de tweede helft van de jaren ’80 vond de krant geleidelijk de weg omhoog, en de introductie van De Verdieping in 1999 gaf de doorslag in de ontwikkeling naar de kwaliteitskrant van nu. Zo bezien is de geschiedenis van de krant er ook een van een 75 jaar durende worsteling tussen christelijke krant en kwaliteitskrant.

Het bestuur hoopt u op 17 januari van het nieuwe jaar te mogen begroeten. Ook niet-leden zijn hartelijk welkom, zij betalen € 2,00.

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Sparen bij Jumbo Slingerland MOlenaarsgraaf

Wat een prachtige actie bij Jumbo Slingerland Molenaarsgraaf: B’tjes sparen voor goede doelen in Molenaarsgraaf en omgeving. Ook onze Historische Vereniging Binnenwaard heeft zich aangemeld en doet mee. Hoe werkt…

Uitnodiging eerste lezing 2024

Het bestuur nodigt u graag uit voor een eerste lezing in het nieuwe jaar 2024, en wel op donderdag 18 januari om 20.00 uur in de Spil, Willem van den…