Ga naar de inhoud

Baker Francien in Het Voorhuis

16 november 2021 — 14.00-16.30

Francien van Helden uit Dussen heeft veel spullen verzameld die gebruikt werden en worden rondom de geboorte van een baby. Via haar opleiding tot kraamverzorgster en haar werkervaring heeft ze veel kennis opgedaan van de gebruiken rondom de kraamtijd.

Deze kennis wil ze graag delen met de gasten in Museum Het Voorhuis in Bleskensgraaf. Tijdens de openstellingen van zaterdag 16 oktober 2021, dinsdag 16 november 2021, zaterdag 11 december 2021 en dinsdag 11 januari 2022 zal Francien, in bakerkleding, anekdotes vertellen en vragen beantwoorden.

De tentoonstelling In de wieg gelegd laat naast allerlei gebruiksvoorwerpen en babykleertjes een fraaie collectie doopjurken en enkele oude doopmutsjes zien. Er liggen geboortekaartjes uit ons werkgebied ter inzage, een kraamalbum van kraamverzorgster Annie Brouwer uit Molenaarsgraaf en een schrift van baker Mol uit Molenaarsgraaf met aantekeningen bij wie ze gebakerd heeft, hoeveel dagen en de kosten. De dames werkten hoofdzakelijk in Brandwijk, Molenaarsgraaf en Ottoland.

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten