Ga naar de inhoud

Baker Francien in Het Voorhuis

15 februari 2022 — 14.00

Francien van Helden uit Dussen geeft tekst en uitleg in Museum Het Voorhuis. Zij heeft veel spullen verzameld die gebruikt werden en worden rondom de geboorte van een baby. Via haar opleiding tot kraamverzorgster en haar werkervaring heeft ze veel kennis opgedaan van de gebruiken rondom de kraamtijd.

Deze kennis wil ze graag delen met de gasten in Museum Het Voorhuis in Bleskensgraaf. Tijdens de openstellingen van dinsdag 15 februari en zaterdag 26 maart zal Francien, in bakerkleding, anekdotes vertellen en vragen beantwoorden.

De tentoonstelling In de wieg gelegd laat naast allerlei gebruiksvoorwerpen, babykleertjes een fraaie collectie doopjurken en enkele oude doopmutsjes zien. Er liggen geboortekaartjes uit de Binnenwaard ter inzage, een kraamalbum van kraamverzorgster Annie Brouwer uit Molenaarsgraaf (1948-1951) en een schrift van baker Mol uit Molenaarsgraaf (1944-1948) met aantekeningen bij wie ze gebakerd heeft, hoeveel dagen en de kosten. De dames werkten hoofdzakelijk in Brandwijk, Molenaarsgraaf en Ottoland.

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten