Ga naar de inhoud

Programma Binnenwaard Oldtimerdag

22 april 2017 — 09.00 - 16.30

Als Historische Vereniging Binnenwaard hebben wij het voornemen om ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van museum “Het Voorhuis” in Bleskensgraaf, een bijzonder regionaal evenement te organiseren.

Voor bezitters en liefhebbers van historische voertuigen, woonachtig in de kernen van ons werkgebied, organiseren wij op ZATERDAG 22 APRIL 2017 de eerste BINNENWAARD OLDTIMERDAG.
Alle deelnemers zijn bekend: DEFINITIEVE DEELNEMERSLIJST OLDTIMERDG 2017.

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Het Voorhuis organiseren we een dag vol activiteiten. Het programma van 22 april 2017 ziet er als volgt uit:

Tussen 10.00 en 11.00 kunt u ongeveer 70 oldtimers (voertuigen van minimaal 40 jaar oud) achter Boerderij Gijbeland bewonderen. Er zijn heel oude exemplaren aanwezig!

Vanaf 11.00 vertrekken de oldtimers voor een prachtige rit door de Alblasserwaard. Vanaf 14.30 uur komen de eerste weer bij Het Voorhuis aan, waar u ze nogmaals kunt bekijken.

Tussen 10.00 uur en 16.30 uur is Het Voorhuis geopend. Hier kunt u de expositie over het Geslacht Van Slijpe, burgemeesters van Goudriaan van 1705-1958 en de expositie Houtdraaikunst van Adrie Bezemer bekijken. Adrie Bezemer is die dag in Het Voorhuis zodat u hem aan het werk kunt zien. Hij maakt unieke houten kunstvoorwerpen!

In Het Voorhuis kunt u die dag meedoen aan een workshop advocaat maken. Deze verzorgen we op het hele uur.

Buiten staat onze brocantekraam met prachtige oude voorwerpen tegen zeer betaalbare prijzen. Ook zijn er oude kinderspelen op het terrein. Kinderen kunnen kinderbezems maken.

Op de boenstoep zijn doorlopend wasdemonstraties te zien. Een aantal dames in oude streekkleding laten zien hoe men in vroeger tijden de was deed.

Het geheel wordt opgeluisterd door een muzikante met een buikorgel. Zij is de gehele dag aanwezig.

Deze dag heeft u gratis toegang tot Het Voorhuis. U bent van harte welkom!

Uitgebreide informatie over de Binnenwaard Oldtimerdag kunt u hier lezen.

 

 

 

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten