Ga naar de inhoud

Boerderijdag bij Boerderij Gijbeland in Bleskensgraaf op zaterdag 13 september 2014

13 september 2014 — 10.30-16.00

Ook dit jaar organiseren het bestuur van Stichting Boerderij Gijbeland en de gebruikers van Boerderij Gijbeland de Boerderijdag. De dag valt samen met de Open Monumentendag. Het thema is ook gelijk: Op reis.

Veel bedrijven, instellingen en organisaties verlenen hun medewerking. Een greep uit de aanwezigen: Glijen en Rijen is aanwezig met enkele oude rijtuigen. Er zijn diverse oude tractoren te bekijken. Schaapherder Huug Hagoort van Schaapskooi Ottoland houdt met een gedeelte van zijn kudde en zijn herdershonden een presentatie schapen drijven. Er is een stoelendans voor pony’s.

Het is mogelijk om een ritje per tilbury te maken vanaf Boerderij Gijbeland naar de nieuwe boerderij Nescio van de familie Van den Berg. Daar krijgt u dan een rondleiding.

Veel plaatselijke en regionale bedrijven zijn aanwezig op de markt van streekproducten op het terrein van Boerderij Gijbeland. U kunt een rijke variatie aan streekproducten uit de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden proeven en kopen: kaas, wijn, vis en gevogelte, meelproducten, jams, poffertjes en pannenkoeken, etc. Ook de Wereldwinkel is aanwezig met een groot assortiment. Bovendien is er een brocantekraam met prachtige oude spullen!

Alle gebruikers van Boerderij Gijbeland zetten hun deuren op 13 september open zodat u zowel het gehele gebouw, dat in 2006 in authentieke staat is opgeleverd, kunt bekijken. De kinderopvang en buitenschoolse opvang van Catalpa, de peuterspeelzaal van Wasko, IJsclub Vooruitgang, Oranjevereniging Oranje Boven, de Vrije Baptisten Gemeente, de Historische Vereniging Binnenwaard en de J.W. Ooms Stichting presenteren zich aan de bezoekers. Voor de kinderen zijn er leuke spelactiviteiten. In historisch museum Het Voorhuis zijn op die dag de schilderijen van kunstschilder Cees Hasman uit Nieuw-Lekkerland nog te bezichtigen. Ook is het dan de laatste dag dat u de expositie Knippen en Naaien kunt bekijken.

Chefkok Martijn Singewald vertoont wederom zijn kookkunsten achter het fornuis en laat u gratis proeven van zijn speciale gerechten.

U bent op 13 september 2014 tussen 10.30 en 16.00 uur van harte welkom bij Boerderij Gijbeland, Koekoekspad 1 in Bleskensgraaf. Er is een doorlopend programma.

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten