Ga naar de inhoud

Expositie Handwerken verbindt

04 februari 2023 — 14.00-16.30

In Museum Het Voorhuis is van 4 februari tot en met 27 mei 2023 de tentoonstelling Handwerken verbindt te zien. Voortbordurend op het succes van eerdere handwerkexposities hebben leden van de handwerksoos De Rode Draad uit Molenaarsgraaf en dames van de workshops die in museum Het Voorhuis onder leiding van Annely Vos plaatsvinden hun meest bijzondere kunstwerken verzameld. De makers van de diverse soorten handwerk weten als geen ander dat handwerken in welke vorm ook verbindt. Elkaars werk bekijken inspireert vaak weer tot het creëren van iets nieuws.

Deze tentoonstelling laat vooral de creativiteit en de nauwkeurigheid van de dames zien in de vorm van allerlei borduurwerken groot en klein, onder andere een geborduurd boek uit de Alblasserwaard, kleine borduurwerkjes in een letterbak, kantkloswerk, gekloste en gebreide sieraden, een quilt van 2000 lapjes stof, creatieve ontwerpen van Marijo Burgerding en een gebreide borstprothese.

Er zijn prachtige familie- en merklappen te bewonderen. De dames hebben destijds nieuwe technieken en ontwerpen geleerd op cursus bij Afke Wullink uit Heerde. Zij heeft haar cursisten geleerd hoe merklappen in een geheel nieuwe stijl met een veelvoud aan kleuren en verschillende technieken worden geborduurd. De merklappen zijn soort schilderijen soms vol symboliek. 

De expositie is tot en met 27 mei 2023 te zien op dinsdag en zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur in museum Het Voorhuis aan het Koekoekspad 1. Het museum is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk. Leden betalen 2 euro, niet-leden betalen 4 euro. Groepen kunnen een afspraak maken via reservering@binnenwaard.nl.

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten