Ga naar de inhoud

Expositie ‘Natuurlijk Alblasserwaard’

13 september 2014 — 14.00-16.30

Vanaf 3 mei tot en met 13 september 2014 zijn in museum Het Voorhuis, Koekoekspad 1 te Bleskensgraaf twee exposities te bezichtigen. In de Opkamer kunt u schilderijen zien van kunstschilder Cees Hasman met als thema De Alblasserwaard en door hem ontworpen souvenirs van Kinderdijk.

In de Middenkamer is een prachtige collectie oude proefmodellen van papier en stof te zien van diverse naaiopleidingen. Deze is geopend op zaterdag 12 april 2014. Ook zijn er patronen, patroontekenschriften, fournituren, knopen- en oefenlappen en diploma’s aanwezig. Het is verrassend om te zien hoe toen allerlei modellen op schaal van papier en stof werden gemaakt. U bent van harte welkom. 

Expositie Natuurlijk Alblasserwaard

Kunstschilder Cees Hasman werd in 1951 geboren te Alblasserdam. Sinds 1981 woont en werkt hij in Nieuw-Lekkerland. Vanuit zijn woning kijkt hij uit op de wereldberoemde molens van Kinderdijk, die op de Werelderfgoedlijst staan. Hasman schildert landschappen, dieren, rivier- en zeegezichten. Daarnaast besteedt hij ook veel aandacht aan vogels, vissen en vlinders in zijn oeuvre. Vanaf het begin van zijn schildersloopbaan is zijn passie voor de natuur terug te vinden in zijn werk. Niet alleen de natuur in Nederland, maar vooral ook die van Scandinavië. Zijn werk bevindt zich inmiddels in veel particuliere collecties. Niet alleen in Nederland maar ook in België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Scandinavië en de Verenigde Staten.

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten