Ga naar de inhoud

Jubileumtoer door werkgebied Historische Vereniging Binnenwaard

27 oktober 2018

Op zaterdag 27 oktober organiseren we tussen 11.00 en 16.30 uur een prachtige jubileumtoer dor ons werkgebied dat bestaat uit de dorpen Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas en Wijngaarden. Hoe gaat de toer in zijn werk?

Alle leden van onze vereniging ontvangen een zogenaamd themanummer van ons verenigingsblad. In dit nummer richten we de schijnwerpers op verschillende panden die niet zo bekend zijn maar zeer de moeite waard zijn. We onderscheiden 2 groepen:
1.      De eerste groepen duiden we aan met een bezem. Deze panden zijn niet opengesteld maar van de weg af te bekijken. Neem de privacy van de eigenaren van deze panden in acht!
2.      De tweede groep panden is voorzien van de Nederlandse vlag. Deze panden zijn uitsluitend op 27 oktober 2018 geopend en zeer de moeite waard om te bezoeken. U bent daar van harte welkom! Volg ter plaatse de parkeerinstructies en de aanwijzingen van de eigenaren!

Deelnemers kunnen op 6 plaatsen starten:

1.      Museum Het Voorhuis, Koekoekspad 1 in Bleskensgraaf
2.      Broekse Boertje, langs de kade van het Achterwaterschap voorbij De Donk in Brandwijk
3.      Diepvrieshuis, ter hoogte van Zuidzijde 127 in Goudriaan
4.      Middelmolen, ter hoogte van Graafdijk-west 56 in Molenaarsgraaf
5.      Boerderij A152 in Ottoland
6.      Pand Bongers Architecten BNA, Dorpsstraat 48 in Oud-Alblas
7.      Pand, Dorpsstraat 23 in Wijngaarden

Bij deze 6 startplaatsen, die opengesteld zijn, hangt de Nederlandse vlag uit. Ook is het huisnummer op A4-formaat zichtbaar.

Op elke van de 6 startplaatsen ligt een routekaart voor de deelnemers gereed. Daarnaast ontvangt elke deelnemer aan de jubileumtoer 2 consumptiebonnen die alleen op die dag in museum Het Voorhuis ingewisseld kunnen worden.

 

De overige panden in het themanummer zijn aangeduid met een bezem. Deze bezem is aan de weg zichtbaar bijvoorbeeld in de heg. Ook hier is het huisnummer op A4-formaat zichtbaar.

 

Als deelnemers de jubileumtoer geheel of gedeeltelijk gaan rijden, neem dan het themanummer van ons verenigingsblad mee voor achtergrondinformatie over de betreffende panden.

 

Niet-leden nodigen we ook nadrukkelijk uit deel te nemen. Voor hen ligt bij elke startplaats een exemplaar van het themanummer klaar. Natuurlijk ontvangen zij ook een routekaart en 2 consumptiebonnen per deelnemer. Ook op die dag kunnen zij lid van onze vereniging worden.

 

Wij hopen dat velen de route zullen rijden en de kuiperij bezoeken. Vanwege ieders veiligheid en de privacy van de eigenaren van de panden vragen we om rekening te houden met de aanwijzingen die de deelnemers ter plaatse ontvangen. Wij wensen iedereen een mooie dag!

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten