Ga naar de inhoud

Het Voorhuis in kaarslicht met optreden van het ensemble Flutamuze

19 december 2015 — 14.00-16.30

Flutamuze_NieuwHet muziekensemble zal op deze middag een klein concert geven in Het Voorhuis in het kader van de serie Open Hoed concerten ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum.

De basis van dit muziekensemble is de blokfluit, een instrument dat tot aan de eerste helft van de achttiende eeuw zeer gewaardeerd werd en veel bespeeld werd. Flutamuze wil dit tegenwoordig ondergewaardeerde instrument weer op de kaart zetten. De leden bespelen fluiten in alle maten, aangevuld met diverse instrumenten zoals de viool, nyckelharpa, klavecimbel, viola da gamba, luiten en gitaar.

Het repertoire omvat werken vanaf 1200, soms in een verrassende combinatie en bewerkingen die door de leden van de Flutamuze zelf worden geschreven. Voor meer informatie over het ensemble zie www.muzewijs.nl/flutamuze.

Programma
Inloop vanaf 13.30 uur, 14.00 uur tot 15.00 uur concert door het volledig ensemble.
In de pauze is er gelegenheid de instrumenten te bekijken en de musici te spreken.
Na de pauze een informeler optreden in kleinere bezetting met oude Kerstliederen en Jiddische Klezmer muziek.
Allen_rond_kleedklein

De entree voor deze middag is gelijk aan de normale openstelling; daarnaast zal er een Open Hoed staan voor een donatie aan het ensemble. En traditiegetrouw krijgt u deze middag gratis een glas eigengemaakte bisschopswijn of sap.

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten