Ga naar de inhoud

Kamerconcert Flutamuze

29 november 2019 — 20.00 uur, inloop 19.30

Een programma met mooie luistermuziek en verhalen uit landen waar u misschien wel eens een vakantie doorbracht. Flutamuze neem tu mee op reis, een paar eeuwen terug in de tijd en laat u op een anderen manier kijken naar d elanden om ons heen. Want vroeger zo’n 200 tot 400 jaar geleden was ontspanning iets heel anders dan wat u vandaag de dag op uw vakanties ervaart. De taal, de dagelijkse rituelen en gebruiken, de beleving van religies en de omgang met geboort en dood waren anders. Mythen, sagen, verhalen en gedichten waren belangrijk tijdens feesten, religieuze bijeenkomsten en de lange donkere winteravonden. Bij een jaarfeest bijvoorbeeld ging het er heel anders aan toe dan tegenwoordig in onze streek. Muziek en dans namen een grote plaats in bij het volk en aan de hoven.
Met bezetting van de hele familie blokfluit, van sopraan tot en met subbas, afgewisseld met violen, nyckelharpa, gitaar en viola da gamba wil Flutamuze in een uur muziek, een klein tipje van de sluier oplichten van deze andere culturen.
Na afloop is er gelegenheid de muzikanten te ontmoeten en de instrumenten te bekijken. ne bovendien kunt u d expositie Bijbels met een verhaal bezichtigen.

Entree: Leden €7.50, niet-leden € 10,- inclusief 2 consumpties. Contant afrekenen.
Omdat de plaatsen beperkt zijn, is aanmelden gewenst: 0184-422749 of per email naar secretariaat@binnenwaard.nl

 

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten