Ga naar de inhoud

“Kom vanavond met verhalen”, door Rabbijn L. van de Kamp

19 februari 2015 — 20.00

Het bestuur nodigt u graag uit voor een lezing op donderdag 19 februari in De Spil.
Het onderwerp voor deze avond is: ‘Kom vanavond met verhalen…’, spreker is rabbijn Lody B. van de Kamp (BEd.)

De heer Van de Kamp publiceert regelmatig in landelijke en lokale dag- en weekbladen. Ook geeft hij regelmatig spreekbeurten over Israël en het Jodendom. Hij heeft verschillende boeken op zijn naam staan: Blijf daar, kom niet (2006), Oorlogstranen (2008), Alleen (2010) en Dagboek van een verdoofd rabbijn: over de commotie rond ritueel slachten (2011). De grootouders en veel andere familieleden van Van de Kamp kwamen in de Tweede Wereldoorlog om in verschillende concentratiekampen.

De Holocaust is één van de belangrijkste gebeurtenissen van de twintigste eeuw, maar ook van de geschiedenis van de mensheid. Nooit eerder was er het plan om niet alleen een heel volk uit te roeien, maar ook de cultuur en de geschiedenis van dat volk. Dit mag nooit vergeten worden! Zowel op literair als op geschiedkundig terrein blijven er boeken verschijnen over deze massavernietiging. Inmiddels is het alweer 73 jaar geleden dat op de Wannseeconferentie er ‘een definitieve oplossing voor het Jodenprobleem’ werd gevonden. Wij weten nu wat die ‘oplossing’ inhield: de gruwelijke moord op zes miljoen Joden.

Rabbijn Van de Kamp zal ons vertellen over zijn boeken, de verhalen waarin hij een monument opricht voor de slachtoffers van de Holocaust.
Tijdens deze avond zal een boekentafel aanwezig zijn.

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten