Ga naar de inhoud

Lezing: “Een muur van water”

15 februari 2024 — 20.00

Het onderwerp voor deze avond is: “Een muur van water”

Spreker is de Teuntje de Haan, auteur van het boek ‘Een muur van water’, een aangrijpend verhaal waarin gebeurtenissen uit een dramatisch verleden zich op intrigerende wijze verbinden met het heden.

Ze zal ons vertellen over haar ervaringen tijdens de Watersnoodramp in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 en de dagen daarna. Teuntje was een kleuter toen haar vader Piet de Haan, gemeentearchitect in Nieuwe Tonge, in het holst van die nacht vertrok vanuit de Hervormde pastorie, hun tijdelijke woning, in Nieuwe Tonge om te gaan helpen in Battenoord. Bij een poging tot het redden van mensen is hij verdronken. Samen met haar moeder en broertje bracht zij vier bange dagen door op de ijskoude zolder van de pastorie, bijna zonder eten en drinken en zonder verwarming, en vergeefs wachtend op de terugkeer van hun man en vader. Op basis van herinneringen, ontmoetingen met ooggetuigen, dagboeken en ander uniek bronnenmateriaal reconstrueerde zij vijfenzestig jaar later wat er precies was gebeurd en verwerkte dit in haar boek.

Teuntje verhuisde met haar moeder en haar broertje na de ramp van Nieuwe Tonge naar Bleskensgraaf waar ze is opgegroeid.

Tijdens deze avond is het boek “Een muur van water” te koop en kunt u het laten signeren door de schrijfster zelf!

Het bestuur hoopt u op 15 februari 2024 te mogen begroeten. Ook niet-leden zijn hartelijk welkom, zij betalen € 2,00.

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten