Ga naar de inhoud

Lezing “Mijn leraar vertelde eens”

27 oktober 2022 — 20.00

Het bestuur nodigt u graag uit voor de lezing op donderdag 27 oktober (LET op: 4e donderdag van de maand) in ’t Wingerds Hof, Dorpsstraat 31 te Wijngaarden

Aanvang: 20.00 uur

Het onderwerp voor deze avond is:

Mijn leraar vertelde eens” en andere mooie verzamelde verhalen en uitspraken.

Spreker is de heer Jaap Toorenaar, reclamemaker en publicist. Hij is medebedenker van de Calvé-pindakaas-commercial met Evert van Benthem. Van zijn hand zijn ook slogans als ‘Een beter milieu begint bij jezelf’. Eerder verschenen de bloemlezingen “Mijn moeder zei altijd (2015)” en “Mijn vader zei altijd (2017)”, met de mooiste uitspraken van onze ouders en grootouders.

Welke woorden bent u nooit vergeten van uw juf, meester, leraar of hoogleraar? Welke wijze lessen zijn u bijgebleven, welke vermakelijke voorvallen in de klas? Jaap Toorenaar vroeg het tienduizenden Nederlanders en selecteerde de mooiste inzendingen. Zo ontstond deze kleine geschiedenis van ons onderwijs, met schoolverhalen die het verdienen bewaard te blijven. Ze nemen u mee naar de leslokalen van uw jeugd en blijven leuk en leerzaam, ook voor de leerkracht van vandaag!

De heer Toorenaar zal, als de tijd het toelaat, ook nog heel kort aandacht besteden aan zijn boek “Hoe verzinnen ze het, bedenkers van onvergetelijke reclames aan het woord”.  Bijvoorbeeld: welke woorden uit de reclame hebben de Dikke Van Dale gehaald? 

Na afloop zal er zeer waarschijnlijk de mogelijkheid zijn om een exemplaar van bovengenoemd boek en het boek “Mijn vader zei altijd” en/of “Mijn moeder zei altijd” te kopen en te laten signeren!

Het bestuur hoopt u op 27 oktober 2022 te mogen begroeten. Ook niet-leden zijn hartelijk welkom, zij betalen € 2,00.

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten