Ga naar de inhoud

Lezing Van Merken tot Levenslap door Afke Wullink

24 juni 2015 — 9.30

Aansluitend op de expositie Handwerken als Hobby verzorgt mevrouw Afke Wullink uit Heerde op woensdag 24 juni 2015 in Historisch Museum Het Voorhuis een Power Pointpresentatie.

IMG_5886 lap watersnood expositie Handwerken als hobby 20150323Het onderwerp is Van Merken tot Levenslap.
Met haar naaldkunst heeft Afke Wullink de huidige merklap een eigentijdse uitstraling gegeven. Naast de gebruikelijke kruissteken begon ze met andere steken en maakte haar werk persoonlijker door zelf patronen te ontwerpen en te borduren. Na verloop van tijd kreeg Afke steeds meer oog voor de totale vormgeving en het contrast tussen de kleuren. Haar merklappen zijn een soort schilderijen. Naast de merklappen die ze zelf maakt, leert ze haar cursisten hoe een merklap in een geheel eigen stijl moet worden geborduurd. De leerlingen schrijven iets op over zichzelf: wat is belangrijk in hun leven, wat zijn de hobby’s, wat is hun dierbaar. Vervolgens zoeken ze daar ontwerpen, beelden, liedjes en gedichten bij die met verschillende technieken op het doek worden geborduurd. Zo wordt met naald en draad het leven van de cursisten vastgelegd. De merklap is een levenslap geworden.

Iets voor u? Kom kennismaken!

Datum:           Woensdag 24 juni 2015

Tijd:                Aanvang 10.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur

Plaats:           Historisch Museum Het Voorhuis, Bleskensgraaf

Kosten:         € 7,50 inclusief twee consumpties en bezichtiging expositie. Contant afrekenen s.v.p.

Aanmelden: De plaatsen zijn beperkt, aanmelden is noodzakelijk.

Graag vóór 20 juni 2015 aanmelden bij de secretaris van de Historische Vereniging Binnenwaard, tel. 0184-422749 of  via e-mail secretariaat@binnenwaard.nl
Er zijn maximaal 30 plaatsen, meld u snel aan want vol = vol.

 

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten