Ga naar de inhoud

Muzikale kortavond in Museum Het Voorhuis

10 november 2017 — 20.00, inloop vanaf 19.30

Een goede traditie is het waard om te worden voortgezet !
Vandaar dat Ensemble Flutamuze nu al voor de derde keer een bijzonder concert geeft in Museum Het Voorhuis. In 2015 gaven zij het eerste concert rond de kersttijd, in november vorig jaar het tweede concert en daar werd het plan geboren om er een jaarlijkse gebeurtenis van te maken.
Op vrijdagavond 10 november is het dan weer zover. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.
Flutamuze presenteert op deze avond dan o.a. werken van hun nieuw uitgebrachte CD Flutamuze MIX, de tweede CD van dit ensemble.

In een mix van dertien verschillende combinaties laat Flutamuze horen wat er zoal mogelijk is met het instrumentarium dat wordt bespeeld door de negen leden van dit unieke ensemble.
Bij de oprichting, nu tien jaar geleden, bestond de bezetting uit een blokfluitkwartet. Dat is nog steeds de basis, maar al snel begon een zoektocht naar diversiteit in klank en repertoire.
Een geheel eigen geluid en de grote afwisseling zijn de kenmerken die dit ensemble zo uniek maken, met muziek van de zestiende tot en met de twintigste eeuw, in vele combinaties en uit vele windstreken. Door de leden zelf bijeen gebracht en bewerkt.
Met tien verschillende blokfluiten, violen, nyckelharpa, gitaar, viola da gambas, klavecimbel en luiten spelen zij een MIX van Renaissance, Barok, Volksmuziek uit diverse landen en een tikkie Jazz.
Wat hun zoektocht voor verrassingen heeft opgeleverd ?
Ontdek het zelf en luister op vrijdag 10 november naar Ensemble Flutamuze.
Bij de presentatie zal er specifieke aandacht zijn voor de historie en details van de vele instrumenten.
Toegang: € 7,50 incl. consumpties en toegang tot de lopende expositie. De plaatsen zijn beperkt, dus als u erbij wilt zijn, meld u dan snel aan bij het secretariaat van de Historische Vereniging Binnenwaard (secretariaat@binnenwaard.nl) of per telefoon 0184-422749.
Voor meer informatie zie www.muzewijs.nl/flutamuze

Bezetting Flutamuze:
Wil de Wijs: Blokfluiten – Viola da Gamba
Jeroen van Ameijde: Blokfluiten – Luiten
Hanneke Schalkoort: Blokfluiten
Tim de Wijs: Blokfluiten – Viool en Viola d’amore a chiavi/Nyckelharpa
Jan Huizinga: Viool
Ans Huizinga: Klavecimbel
Anne Dekker: Viola da Gamba
Johan van Middelkoop: Gitaar
Anica v. Ameijde – de Wijs: Presentatie 

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten