Ga naar de inhoud

Oomsdag in en nabij Oomskamer in Historisch Museum Het Voorhuis

25 januari 2014 — 11.00 - 16.30

Op 19 januari 2014 is het precies 100 jaar geleden dat J.W. Ooms in Groot-Ammers werd geboren. Ter gelegenheid van dit feit schenkt het bestuur van de J.W. Ooms Stichting in samenwerking met de Historische Vereniging Binnenwaard bijzondere aandacht aan zijn leven en richt hiervoor een expositie in.

We doen dit op de zogenaamde Oomsdag op zaterdag 25 januari 2014 in en nabij de Oomskamer in historisch museum Het Voorhuis in Boerderij Gijbeland, Koekoekspad 1 te Bleskensgraaf.

De dag begint om 11.00 uur. De voorzitter van onze stichting, de heer W. van Leussen, heet u dan welkom. Het programma loopt door tot 16.30 uur. U kunt binnen dit tijdsbestek binnenlopen wanneer u wilt. In de Oomskamer is een expositie ingericht met veel bijzondere voorwerpen en foto’s uit het persoonlijk leven van de schrijver, schilder, illustrator, redacteur, zondagsschoolleider, verzetsstrijder, politicus, directeur, bestuurder, medeoprichter van een kerkgenootschap, adviseur, damkampioen, ambtenaar van de burgerlijke stand, vermogensbeheerder, kampioen geitenfokker J.W. Ooms.

Oomskenner en biograaf Jan Boele verzorgt een lezing over het leven en werk van deze veelzijdige man. Ook staat een lezing op het programma door de Christelijke Blindenbibliotheek uit Ermelo waar J.W. ooms geruime tijd werkzaam is geweest.

Graag geven we u op deze dag ook gelegenheid om onderling boeken van J.W. Ooms te ruilen. Wij bieden u ook nieuwe boeken uit onze verzameling te koop aan. 

Vanzelfsprekend bieden we u op deze dag een hapje en een drankje aan.

Wij stellen uw aanwezigheid op hoge prijs!

 

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten