Ga naar de inhoud

Activiteiten op Open Monumentendag Molenwaard 2018

08 september 2018 — 10.00

We hebben dit jaar een verrassend programma. U mag dit niet missen.
Bekijk de Folder Open Monumentedag 2018.

Altijd al eens in het Waardhuis willen kijken?  Tijdens Open Monumentendag is een bezoek mogelijk aan het

Waardhuis in Kinderdijk
Een lang gekoesterde wens van de commissie gaat gerealiseerd worden: openstelling van het Waardhuis in Kinderdijk, weliswaar met enkele restricties. Vanaf 10.30 tot 15.30 uur start op het halve uur een rondleiding met deskundige uitleg over de geschiedenis en het gebruik. Er kunnen niet te veel mensen gelijk naar binnen. Daarom kunt zich vooraf aanmelden en ontvangt u een toegangstijd. Dat voorkomt onnodig wachten op de drukke Lekdijk.

Aanmelden Waardhuis: via e-mail (voorkeur en kan direct al) tot uiterlijk 1 september, naar omdmolenwaard@binnenwaard.nl  o.v.v Waardhuis, naam en adres, aantal personen en eventueel voorkeurstijd.
Via telefoon: bellen van 29-8 tot en met 1-9 06 24440662 (Ruud Boele) met opgave van gegevens als boven.

Iets heel anders: in deze tijd van beeldschermen en snelle contacten is het verhalen vertellen in onbruik geraakt. Er zijn echter nog mensen die deze kunst beheersen en dat graag laten horen. Op vier mooie locaties zijn verhalenvertellers te beluisteren met

Europese volksverhalen
De vertellers zijn Bastiaan de Zwitser met een verhaal uit Zwitserland, Janneke Tanje vertelt Griekse mythen, Hans van Woerkom Ierse verhalen en Gerda Hoogendijk komt met Italiaanse verhalen. Zij nemen u mee in spannende of wonderbaarlijke verhalen.
Er zijn vier vertelrondes: 11.00, 12.00 uur, 14.00 en 15.00 uur. Klik hier voor meer informatie

Ook hier is het aantal bezoekers per ronde gelimiteerd. Aanmelden verzekert u van een plaats.
Aanmelden Volksverhalen: stuur een e-mail (bij voorkeur en kan direct) tot uiterlijk 1 september, naar omdmolenwaard@binnenwaard.nl  o.v.v: Verhalen, naam, adres, aantal personen, welke verhalen (allemaal kan ook) en eventueel voorkeurstijden.
Telefonisch aanmelden kan op 24–8, 27-8 en 31-8 van 16.00 – 19.00 uur. Telefoon 0184-601751 of 0184-418688.

Met uw wensen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden. U krijgt zo spoedig mogelijk bericht op welke tijden u op een locatie wordt verwacht. Tussen de verhalen is er voldoende tijd naar een volgende locatie te rijden, een monument in de buurt te bezoeken of een kopje koffie te drinken.
In de huis-aan-huis verspreide folder leest u meer de vertellers en de locaties. De folder ligt ook op publieke plaatsen. HVB postleden krijgen de folder toegezonden.

Het gehele programma kan een mooie aanleiding zijn voor een dagje Molenwaard met ook nog een bezoek aan ons museum met de traditionele kraam net brocante en de tweejaarlijkse markt met streekproducten bij Boerderij Gijbeland en allerlei activiteiten.

Overal is de toegang gratis.

U bent van harte welkom.

De andere vermelde monumenten openen hun deuren van 10.00 tot 16.30 uur.

Deelnemende monumenten zijn herkenbaar aan de witte vlag met het gele logo van Open Monumentendag

 

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten