Ga naar de inhoud

Presentatie en lezing Watersnood 1953; ramp en realiteit

01 februari 2018 — 20.00. inloop 19.30

Het bestuur nodigt u graag uit voor de presentatie van het boek Watersnood 1953; ramp en realiteit en aansluitend een lezing op donderdag 1 februari 2018.
Op 1 februari 2018 is het 65 jaar geleden dat watersnoodramp van 1 februari 1953 vooral het zuidwesten van Nederland teisterde. Vele doden, gewonden en enorme schade waren het gevolg. De ramp is bij degenen die het meemaakten in het geheugen gegrift. Ook de dorpen in de Alblasserwaard ontkwamen niet aan het wassende water.
Deze avond gaat het vooral over de aanleiding tot de ramp in de Alblasserwaard, de dijkdoorbraak en de gevolgen voor de dorpen Oud-Alblas, Wijngaarden, Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf, Brandwijk en Ottoland.
Door klimaatverandering stijgt de zeewaterspiegel en valt er mee regen. Welke maatregelen nemen we nu in de Alblasserwaard en zijn die voldoende om toekomstige dreigingen het hoofd te bieden?
Aan de hand van uniek fotomateriaal neemt Jan Boele u mee met de route van het water op 1 februari 1953 en de dagen erna in de Alblasserwaard en geeft hij een doorkijkje naar de toekomst.

Het bestuur hoopt u op 1 februari te mogen begroeten. Ook niet-leden zijn hartelijk welkom, zij betalen € 2,00.

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten