Ga naar de inhoud

Uitnodiging lezing 13 februari ‘Wie zijn wij? Tradities en Rituelen’

13 februari 2014 — 20.00

Het bestuur nodigt u graag uit voor een lezing op donderdag 13 februari 2014 in De Spil, Willem van den Heerikweg 1 te Bleskensgraaf.        

Het onderwerp voor deze avond is: WIE ZIJN WIJ? TRADITIES EN RITUELEN

Spreker is mevrouw I. Strouken, directeur van het Nederlands Centrum voor volkscultuur

 Tradities zijn gewoonten en gebruiken die van generatie op generatie worden doorgegeven. Veel van wat wij doen of denken heeft met tradities te maken.

Mevrouw Strouken zal ons deze avond op aanstekelijke wijze het historische verhaal vertellen achter de belangrijkste tradities van Nederland. Waarom eten we beschuit met muisjes bij een geboorte en hoe het komt dat de meeste Nederlanders ontbijten met een boterham en waarom is er altijd maar 1 koekje bij de koffie? Maar ook waarom wij zoute haring en stamppot lekker vinden, en hoe het komt dat wij zelfs voor ons plezier fietsen!

Tradities zijn dus erfgoed, immaterieel erfgoed. Ze laten zien waar wij vandaan komen en zeggen iets over wie wij zijn. Ze hebben alles te maken met onze culturele identiteit. Samen met het unieke fotomateriaal zorgt dat voor een feest van herkenning. Zeker waar het gaat over tradities die iedereen kent, of zou moeten kennen. Maar het kan ook verrassen, zoals in het geval van de nieuwe, of geïmporteerde tradities.

Het bestuur hoopt u op 13 februari te mogen begroeten. Ook niet-leden zijn hartelijk welkom, zij betalen € 2,00.

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten