Ga naar de inhoud

Dorpentoer

Dit jaar bestaat de Historische Vereniging Binnenwaard 30 jaar. Om dat onder de aandacht te brengen gaan we de dorpen van de Binnenwaard langs met mini exposities. We willen van al onze activiteiten een beetje laten zien.

Te denken valt aan onze verzameling uit het depot. Demonstraties, workshops en proeverijen, informatie over de kleine monumenten, het foto- en filmarchief, onze verzameling rouw- en trouwkaarten, een show met oude streekkleding. Kinderspelen naar het bekende schilderij van Pieter Breughel de Oude. Een quiz met een mooie prijs. Ook heeft u inzage in drukproeven van het binnenkort uit te geven verenigingsboek.

Te veel om op te noemen en dus de moeite meer dan waard. Ook zullen we de resultaten van de foto en filmwedstrijd van de schooljeugd tonen. Iedereen is welkom. We doen de dorpen op de woensdagmiddag  (van 15.00-17.00 uur) en –avond (van 19.00 – 21.00 uur) aan.

Waar zijn we wanneer:

  • Op woensdag 9 oktober De Akker achter de Gereformeerde Kerk in Brandwijk
    (parkeren bij Boerenklaas)
  • Woensdag 16 oktober in De Haveling in Wijngaarden
  • Woensdag 30 oktober in de Hervormde Kerk in Goudriaan
  • Woensdag 13 november in het Trefpunt in Oud-Alblas
  • Woensdag 20 november in Het Dorpshuis in Ottoland
  • Woensdag 11 december in De Spil in Bleskensgraaf

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Sparen bij Jumbo Slingerland MOlenaarsgraaf

Wat een prachtige actie bij Jumbo Slingerland Molenaarsgraaf: B’tjes sparen voor goede doelen in Molenaarsgraaf en omgeving. Ook onze Historische Vereniging Binnenwaard heeft zich aangemeld en doet mee. Hoe werkt…

Uitnodiging eerste lezing 2024

Het bestuur nodigt u graag uit voor een eerste lezing in het nieuwe jaar 2024, en wel op donderdag 18 januari om 20.00 uur in de Spil, Willem van den…