Ga naar de inhoud

Herdenking op vrijdag 28 mei 2021 bij oorlogsmonument bij Boerderij Gijbeland in Bleskensgraaf

Op vrijdagmorgen 28 mei 2021 herdachten de leerlingen van De Stapsteen en de School met de Bijbel uit Bleskensgraaf de slachtoffers van de crash die exact 78 geleden op 28 mei 1943 boven Bleskensgraaf plaatsvond. Op dat moment schoot een Duitse nachtjager een Mosquito uit de lucht waarbij de piloot Chrysler gespaard bleef en zijn navigator Logan om het leven kwam.
De leerlingen hadden zich in de klas voorbereid op de herdenking en indrukwekkende gedichten gemaakt die ze voorlazen. Burgemeester Theo Segers van de gemeente Molenlanden ging met de kinderen in gesprek over wat vrijheid anno 2021 voor ons betekent. Samen met een van de leerlingen legde hij een krans en aansluitend legden alle leerlingen een bloem voor het monument. Het blazen van de last post en het zingen van het Wilhelmus maakten de herdenking compleet.
Met inachtneming van de coronamaatregelen hebben we ook dit jaar weer een bijzondere herdenking gehouden!

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Open Monumentendag 14 september 2024

De Open Monumenten 2024 komt weer op de radar. Dit  jaar is het thema Netwerken, routes en verbindingen. De zes samenwerkende Historische Verenigingen in Molenlanden en de SIMAV  bereiden een…