Ga naar de inhoud

Onthulling gevelstenen bij Zuivelfabriek De Graafstroom te Bleskensgraaf

Op vrijdag 1 november 2013 zijn twee oude gevelstenen en één nieuwe steen bij Zuivelfabriek De Graafstroom in Bleskensgraaf onthuld.

De gevelstenen herinneren nog aan de bouw van de oude fabriek die in 1908 werd geopend. De tweede steen is gemaakt naar aanleiding van de verbouwingen in 1928 en 1933. Op de gevelstenen staan de namen van de oprichters vermeld.

Onthulling door: vlnr T. Sterk (voorzitter Coöperatie Deltamilk), J. Boele (voorzitter Historische Vereniging Binnenwaard), H. van Bochove (Alg. Directeur Zuivelfabriek De Graafstroom)
Onthulling door: vlnr T. Sterk (voorzitter Coöperatie Deltamilk), J. Boele (voorzitter Historische Vereniging Binnenwaard), H. van Bochove (Alg. Directeur Zuivelfabriek De Graafstroom)

Sinds 2008 waren de gevelstenen in bezit van de Historische Vereniging Binnenwaard. Ze hingen sinds die tijd aan de buitengevel van Historisch Museum Het Voorhuis nadat ze grondig waren gerestaureerd.

De Historische Vereniging Binnenwaard heeft deze beide stenen teruggegeven aan Zuivelfabriek de Graafstroom. Op 1 november j.l. werden zij officieel overhandigd door Jan Boele, de voorzitter van de Historische Vereniging Binnenwaard.

Op deze dag is ook een derde, nieuwe steen onthuld die verwijst naar het huidige bestuur. Zuivelfabriek De Graafstroom is in december 2009 gekocht door Coöperatie DeltaMilk en Algemeen Directeur Henk van Bochove.

Door de plaatsing van de 3 gevelstenen zijn oud en nieuw met elkaar verbonden.

Vertegenwoordiging bestuur Historische Vereniging Binnenwaard - Bestuur Coöperatie DeltaMilk
Vertegenwoordiging bestuur Historische Vereniging Binnenwaard – Bestuur Coöperatie DeltaMilk

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Terugblik klusdag 15 april 2023

Zaterdag 15 april hadden we een Klusdag bij Boerderij Gijbeland. We waren er al vroeg bij en zagen een prachtige zonsopkomst. We hebben het terrein onkruidvrij gemaakt, een prullenbak herplaatst,…

Terugblik museumdag

Afgelopen zaterdag 1 april hadden we een heel geslaagde museumdag in Het Voorhuis. Diverse handwerksters vertoonden hun kunsten. In de kuiperij was Adrie Bezemer aanwezig die prachtige houten voorwerpen maakte.…