Ga naar de inhoud

Terugblik activiteiten van zaterdag 27 oktober 2018

Zaterdag 27 oktober 2018 was een bijzondere dag. We hebben die ochtend eerst de oplevering van het gebouw van de kuiperij beleefd. De familie Van Engelen was bij deze gelegenheid aanwezig. Na een welkom en de openingswoorden van de voorzitter sprak Jacob Oskam namens het Kuiperijteam de aanwezigen toe. Hij blikte terug op de werkzaamheden van de afgelopen maanden en op de mensen met wie dit is gebeurd. Samen de schouders eronder, gezelligheid, met beperkte middelen een prachtig resultaat neerzetten waren begrippen die als een rode draad door zijn verhaal liepen. Een woord van dank aan alle kuiperianen van de afgelopen tijd is op zijn plaats!

De inrichtingsploeg krijgt de sleutel overhandigt. De installatie kan beginnen…

Aansluitend werden de deuren van de kuiperij geopend en werden de sleutels overhandigd aan degenen die de kuiperij gaan inrichten.

Binnen lag de inventaris van de kuiperij uitgestald en was gesprekstof voor de belangstellenden. Leden van de commissie waren de hele dag aanwezig om uitleg te geven aan belangstellenden over de bouw en de inrichting. In Het Voorhuis en de kuiperij zijn ongeveer 100 bezoekers geweest!

Om 11.00 uur startte de jubileumtoer ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum op een zevental plaatsen:

1.      Museum Het Voorhuis, Koekoekspad 1 in Bleskensgraaf
2.      Broekse Boertje, langs de kade van het Achterwaterschap bij De Donk in Brandwijk
3.      Diepvrieshuis, ter hoogte van Zuidzijde 127 in Goudriaan
4.      Middelmolen, ter hoogte van Graafdijk-west 56 in Molenaarsgraaf
5.      Boerderij A152 in Ottoland
6.      Pand Bongers Architecten BNA, Dorpsstraat 48 in Oud-Alblas
7.      Pand, Dorpsstraat 23 in Wijngaarden

Er was veel belangstelling voor de toer. Zoals verwacht kozen de deelnemers hun eigen route aan de hand van de prachtige routekaart en het mooie themanummer van ons verenigingsblad. Alle geopende panden hadden veel tot heel veel bezoekers die gericht op bezoek kwamen. Alle bezoekers van Het Voorhuis en de kuiperij ontvingen een feestelijk gebakje met daarop: 35 jaar.

Op deze dag meldden zich ook 7 nieuwe leden aan, waarmee ons ledenaantal inmiddels boven de 900 uitkomt. Dat is een mijlpaal in de geschiedenis van onze vereniging waar we binnenkort nog bij zullen stilstaan. Waarschijnlijk gebeurt dit tijdens de eerstvolgende lezing van 15 november 2018.

Heel veel vrijwilligers van onze vereniging hebben zich enorm ingezet om deze dag tot een succes te maken. We bedanken iedereen die op welke manier dan ook heeft meegewerkt voor zijn of haar inzet!!

Een hartelijke groet,

Bestuur HV Binnenwaard

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Herdenking oorlogsmonument Boerderij Gijbeland

Op vrijdagmorgen 31 mei vond de jaarlijkse herdenking bij het oorlogsmonument bij Boerderij Gijbeland aan het Koekoekspad te Bleskensgraaf plaats. Ruim 100 kinderen van de hoogste groepen van de beide…

4 juni Museum Het Voorhuis gesloten

Dinsdagmiddag is Museum Het Voorhuis gelsoten wegens expositiewisseling.Zaterdag 8 juni is de nieuwe expositie ‘Meten is weten’ te bezoeken. Hartelijk welkom!

Open Monumentendag 14 september 2024

De Open Monumenten 2024 komt weer op de radar. Dit  jaar is het thema Netwerken, routes en verbindingen. De zes samenwerkende Historische Verenigingen in Molenlanden en de SIMAV  bereiden een…