Ga naar de inhoud

Terugblik herdenking bij oorlogsmonument

Op vrijdag 3 juni 2022 waren ongeveer 100 leerlingen van de hoogste groepen van de School met de Bijbel en De Stapsteen uit Bleskensgraaf met hun leerkrachten aanwezig bij het oorlogsmonument bij Boerderij Gijbeland in Bleskensgraaf. Naast hen waren er ook burgemeester Segers, leden van de plaatselijke brandweer, een trompettist en twee kinderambassadeurs  aanwezig. Er waren vooral prachtige gedichten en verhalen die de kinderen hadden voorbereid te horen. Arjan Wemmers was in de klassen geweest om het verhaal over het neerstorten van d Mosquito te vertellen. In de gedichten was ook duidelijk merkbaar dat de huidige oorlog in Oekraïne impact heeft op de kinderen. Vrijheid is ook hier plotseling niet meer zo vanzelfsprekend.

De kinderen werden volledig betrokken bij het programma. Ze hesen de Nederlandse en de Canadese vlag halfstok. Na het gesprek van burgemeester Segers met de kinderen legde hij met twee van hen een krans bij het monument. Aansluitend luisterden we naar de taptoe en waren we twee minuten stil. Na het volledig hijsen van de beide vlaggen zongen we het eerste en het zesde couplet van het Wilhelmus. Ten slotte legden alle kinderen een witte bloem bij het monument. Het was een mooie en waardige herdenking!

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Herdenking oorlogsmonument Boerderij Gijbeland

Op vrijdagmorgen 31 mei vond de jaarlijkse herdenking bij het oorlogsmonument bij Boerderij Gijbeland aan het Koekoekspad te Bleskensgraaf plaats. Ruim 100 kinderen van de hoogste groepen van de beide…

4 juni Museum Het Voorhuis gesloten

Dinsdagmiddag is Museum Het Voorhuis gelsoten wegens expositiewisseling.Zaterdag 8 juni is de nieuwe expositie ‘Meten is weten’ te bezoeken. Hartelijk welkom!

Open Monumentendag 14 september 2024

De Open Monumenten 2024 komt weer op de radar. Dit  jaar is het thema Netwerken, routes en verbindingen. De zes samenwerkende Historische Verenigingen in Molenlanden en de SIMAV  bereiden een…