Ga naar de inhoud

Terugblik Open Monumentendag 2015

Open Monumentendag zit er weer op. We kijken  terug op een geslaagde dag. Wij bedanken alle vrijwilligers heel hartelijk voor de medewerking.

De geopende monumenten zijn in het algemeen goed bezocht. In enkele kerken werd het orgel bespeeld, wat door de bezoekers erg gewaardeerd werd. De korenmolen in Bleskensgraaf was dit jaar weer open en heeft veel bezoekers getrokken. Nieuw was de demonstratie over de werking van de watermolen bij de Peilmolen in Oud-Alblas, ook hier goede belangstelling, waaronder Russische bezoekers. De activiteiten in en om museum Het Voorhuis trokken veel mensen.

Bij elkaar zijn er ongeveer 500 bezoekers geteld. Het blijft een beetje gissen, niet iedereen heeft de lijst ingevuld. Op sommige bezoekerslijsten staan dezelfde namen, waarschijnlijk mensen die verschillende monumenten langs gaan om te bekijken.

Voor op- of aanmerkingen en goede tips houden wij ons aanbevolen en kunt u contact opnemen het secretariaat van de vereniging: secretariaat@binnenwaard.nl of met Joke Karelse,  tel. 0184-641651 van de Commissie Open Monumentendag Binnenwaard.

Hieronder een foto-impressie van de bezoekers in het museum.

Heeft u foto’s va neen bezoekje aan de andere monumenten en deze beschikbaar wilt stellen voor plaatsing op de site, dan zijn deze bijzonder welkom. U kunt de foto’s mailen maar secretariaat@binnenwaard.nl

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Open Monumentendag 14 september 2024

De Open Monumenten 2024 komt weer op de radar. Dit  jaar is het thema Netwerken, routes en verbindingen. De zes samenwerkende Historische Verenigingen in Molenlanden en de SIMAV  bereiden een…