Ga naar de inhoud

Terugblik voorjaarsexcursie 27 mei 2017 naar het verrassende baroniestadje IJsselstein

Op zaterdag 27 mei 2017 reisden we per bus met een groep van 54 personen naar de baroniestad IJsselstein. De charmante historische binnenstad bood ons veel moois. De stad verwierf in 1310 stadsrechten, waar achtereenvolgens de geslachten Van Amstel, Van Egmond en Oranje Nassau er de scepter zwaaiden. De sporen ervan zijn nog zichtbaar. Onze koning Willem Alexander draagt o.a. de titel Baron van IJsselstein.
In restaurant De Kloostuin stond koffie met gebak voor ons gereed. Daarna gingen we in groepen naar het museum en per boot door de vestinggracht.
De lunch in brasserie Joris was voortreffelijk. Aansluitend wandelden we onder leiding van gidsen door de binnenstad en bezochten we de oude St. Nicolaaskerk.
Het was een warme dag en na afloop was het goed vertoeven op een terrasje voordat we weer naar de Alblasserwaard gingen.
Het was een prachtige dag in een voor ons verrassende omgeving!

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Open monumentedag 10 september 2022

Deze dag openen weer veel monumenten in Nederland de deuren. Bij deze monumenten zal de blauwe nieuwe vlag buiten hangen. Aanmelden U kunt aanmelden voor drie bijzondere openstellingen waarvoor de…

Terugblik herdenking bij oorlogsmonument

Op vrijdag 3 juni 2022 waren ongeveer 100 leerlingen van de hoogste groepen van de School met de Bijbel en De Stapsteen uit Bleskensgraaf met hun leerkrachten aanwezig bij het…