Ga naar de inhoud

Terugblik voorjaarsexcursie naar de Zaanse Schans d.d. 21 mei

Op zaterdag 21 mei 2016 gingen we met een groep van 54 personen naar de Zaanse Schans, een woon-werkbuurt anno 1850. Een prachtig stukje Holland vol houten molens, woningen, schuren en musea.

Bij aankomst in het Zaans Museum was het tijd voor koffie met gebak waarna we een bezoek brachten aan het museum en het Verkade Paviljoen. We beleefden de rijke historie van de Zaanstreek en de industriële bedrijvigheid langs de Zaan. In het Verkade Paviljoen waanden we ons in een oude fabriek waar de machines draaiden en biscuit en chocolade van de band rolden. We gebruikten de heerlijke lunch in het sfeervolle restaurant De Hoop op ‘d Swarte Walvis. Daarna wandelden we onder leiding van gidsen over de Zaanse Schans. We sloten de excursie af met een sfeervolle rondvaart op de Zaan langs de huizen van de Zaanse Schans, de fraaie koopmanshuizen en langs een stukje industriële bedrijvigheid aan de oevers van de Zaan. Het was een prima dag!

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Herdenking oorlogsmonument Boerderij Gijbeland

Op vrijdagmorgen 31 mei vond de jaarlijkse herdenking bij het oorlogsmonument bij Boerderij Gijbeland aan het Koekoekspad te Bleskensgraaf plaats. Ruim 100 kinderen van de hoogste groepen van de beide…

4 juni Museum Het Voorhuis gesloten

Dinsdagmiddag is Museum Het Voorhuis gelsoten wegens expositiewisseling.Zaterdag 8 juni is de nieuwe expositie ‘Meten is weten’ te bezoeken. Hartelijk welkom!

Open Monumentendag 14 september 2024

De Open Monumenten 2024 komt weer op de radar. Dit  jaar is het thema Netwerken, routes en verbindingen. De zes samenwerkende Historische Verenigingen in Molenlanden en de SIMAV  bereiden een…