Ga naar de inhoud

Terugblik zomerexcursie naar Brouwershaven en Veere op zaterdag 25 augustus 2018

Zaterdag 25 augustus gingen we met een groot gezelschap naar Brouwershaven en Veere. In Brouwershaven aangekomen wachtte onze een heerlijke kop koffie met lekker gebak! Daarna zijn we naar de kerk, die aan de heilige Sint Nicolaas is gewijd, gelopen. Deze imposante kerk was prachtig om in alle rust doorheen te lopen. Brouwershaven is ook de geboorteplaats van staatsman, dichter en jurist Jacob Cats. Op het marktplein en in de kerk staat een mooi standbeeld van hem. In de kerk ligt ook zijn moeder begraven. Zijn ouderlijk huis is ook nog te bewonderen. Het stadhuis dateert van 1599 en heeft een fraaie gevel. Een plaats met een rijke historie.
Via de 9 kilometer lange Oosterscheldekering reden we naar Veere op het eiland Walcheren. De bijzondere kerk valt bij aankomst direct op. Veere is een stad die een en al historie ademt. De smalle straatjes, de statige handelshuizen en het beroemde stadhuis deden denken aan lang vervlogen tijden en een rijk verleden. We genoten bij aankomst van een warme lunch en daarna zijn we onder leiding van gidsen door de stad gewandeld. Prachtig. Aansluitend was er nog gelegenheid om een terrasje te pakken. Gelet op de voorspellingen was het weer geweldig. Het was droog en de zon scheen vooral in de middag volop. We kijken terug op een prachtige reis!

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Open Monumentendag 14 september 2024

De Open Monumenten 2024 komt weer op de radar. Dit  jaar is het thema Netwerken, routes en verbindingen. De zes samenwerkende Historische Verenigingen in Molenlanden en de SIMAV  bereiden een…