Ga naar de inhoud

Terugblik zomerexcursie naar Brouwershaven en Veere op zaterdag 25 augustus 2018

Zaterdag 25 augustus gingen we met een groot gezelschap naar Brouwershaven en Veere. In Brouwershaven aangekomen wachtte onze een heerlijke kop koffie met lekker gebak! Daarna zijn we naar de kerk, die aan de heilige Sint Nicolaas is gewijd, gelopen. Deze imposante kerk was prachtig om in alle rust doorheen te lopen. Brouwershaven is ook de geboorteplaats van staatsman, dichter en jurist Jacob Cats. Op het marktplein en in de kerk staat een mooi standbeeld van hem. In de kerk ligt ook zijn moeder begraven. Zijn ouderlijk huis is ook nog te bewonderen. Het stadhuis dateert van 1599 en heeft een fraaie gevel. Een plaats met een rijke historie.
Via de 9 kilometer lange Oosterscheldekering reden we naar Veere op het eiland Walcheren. De bijzondere kerk valt bij aankomst direct op. Veere is een stad die een en al historie ademt. De smalle straatjes, de statige handelshuizen en het beroemde stadhuis deden denken aan lang vervlogen tijden en een rijk verleden. We genoten bij aankomst van een warme lunch en daarna zijn we onder leiding van gidsen door de stad gewandeld. Prachtig. Aansluitend was er nog gelegenheid om een terrasje te pakken. Gelet op de voorspellingen was het weer geweldig. Het was droog en de zon scheen vooral in de middag volop. We kijken terug op een prachtige reis!

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Terugblik concert Flutamuze

Op vrijdagavond 24 november 2023 verzorgde ensemble Flutamuze een prachtig huiskamerconcert in museum Het Voorhuis. Ze hadden een speciaal concert samengesteld met prachtige stukken in het kader van het 40-jarig…