Ga naar de inhoud

Terugblik zomerexcursie naar historisch Twente op 27 augustus

Op zaterdagmorgen om 07.30 uur vertrok de bus met 54 leden van onze vereniging aan boord naar Twente. Om 09.45 uur kwamen we bij de museumspoorlijn in Haaksbergen aan waar we in de voormalige goederenloods welkom geheten werden door vertegenwoordigers van de beherende stichting. Ondertussen genoten we van koffie met vers gebak.

Op het spoorwegemplacement in Haaksbergen was genoeg te zien. Er stonden diverse oude treinstellen en stoomlocomotieven. Terwijl we werden rondgeleid, werd onze locomotief op stoom gebracht en klaargemaakt voor een treinreisje naar Boekelo, de plaats bekend van de textielindustrie en de zoutwinning. We reden door een mooi Twents landschap. Onderweg kregen we de nodige informatie over het leven van de textielbaronnen uit een ver verleden en hoe ze met hun medewerkers omgingen.

Van Boekelo gingen we per bus naar het landgoed Singraven bij Oldenzaal met een fraai zicht op het bijbehorende landhuis. Een nog draaiende oude watermolen maakte het idyllische plaatje compleet. We konden hiervan tijdens een uitstekend verzorgde lunch genieten.

Na de lunch gingen we op weg naar Ootmarsum. Dit prachtige stadje stond op 26, 27 en 28 augustus in het teken van kunst. Bijna 250 kramen met kunst onder het thema Kunst: Natuurlijk, Groen. Waren opgesteld in het centrum van deze Twentse parel. We bezochten eerst het Openluchtmuseum Het Land van Heeren en Boeren, waar het leven op het Twentse platteland was weergegeven. In Ootmarsum is het zogenaamde Drostenhuis een aanrader!

Na een voorspoedige busreis waren we rond 18.30 uur weer in onze ook heel mooie Alblasserwaard. He was een prachtige dag!

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Open Monumentendag 14 september 2024

De Open Monumenten 2024 komt weer op de radar. Dit  jaar is het thema Netwerken, routes en verbindingen. De zes samenwerkende Historische Verenigingen in Molenlanden en de SIMAV  bereiden een…