Ga naar de inhoud

Wij doen ook mee aan Rabo ClubSupport!

De Rabo ClubSupport actie is weer begonnen. Bij deze jaarlijkse actie geeft de Rabobank een bijdrage aan lokale verenigingen. Als lid van de Rabobank kunt u stemmen… en hoe meer stemmen wij ontvangen, des te hoger de opbrengst.
Helpt u ons dit jaar weer aan een mooi bedrag?

Stemmen kan van 5 tot en met 25 oktober via https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport/ .

Bestemming:
In deze woelige tijd van het rondwaren van het corona-virus, willen we de digitalisering van onze collectie voorwerpen, documenten enz. uit ons werkgebied verder uitbouwen,.

De gehele collectie wordt gesorteerd, beschreven en gefotografeerd. Het is de bedoeling dat u alle voorwerpen, foto’s, textiel en archieven digitaal kunt gaan inzien. Dat is een meerjaren karwei waar ongeveer drie dagdelen in de week aan gewerkt wordt.

Voorbeeld van registreren:
Vroege handgeblazen posteleinfles van groen glas.
Deze flessen zijn karakteristieke Nederlandse inmaakflessen uit de 19e eeuw en voorloper van de bekende Weckfles.
Hoogte 30 cm, diameter 7 cm.
( Ter info: het is echt postelein, van de groente)

Andere foto: aardewerk collectie in de kelder


Wij bevelen ook een stem aan op andere organisaties in ons gebied zoals de Stichting Publicaties Binnenwaard, de Stichting Boerderij Gijbeland, Regionale Gemalen Stichting Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Terugblik lezing ‘De roaring fifties’

19 januari Volle zaal in het Dorpshuis in Ottoland. Ad van Liempt hield zijn lezing “The roaring fifties” Hierin besprak hij bekende en onbekende personen uit de jaren 50 van…