Ga naar de inhoud

Presentatie verenigingsboek ‘Samen met een Doel’

26 november 2013 — 20.00

Op dinsdag 26 november 2013 wordt het verenigingsboek Samen met een Doel om 20.00 uur gepresenteerd in Boerenklaas in Brandwijk. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Tijdens deze avond is de prijs van Samen met een Doel € 24,90. Na deze avond is de prijs voor leden € 24,90 en de prijs voor niet-leden € 27,50.

U kunt het boek nu alvast in onze winkel bestellen. Het boek zal na de presentatie van 26 november geleverd worden. Bestel Samen met een Doel.

Samen met een Doel geeft een breed inzicht in het rijk geschakeerde verenigingsleven  in de dorpen die tot voor kort de voormalige gemeente Graafstroom vormden. Het boek geeft in woord en beeld weer welke verenigingen er tegenwoordig nog zijn en welke inmiddels verdwenen verenigingen er bestonden. De nog bestaande verenigingen zorgen voor de meeste herkenning en komen dan ook ruimschoots aan bod.

De beschrijving van de verdwenen verenigingen geeft een verrassende kijk op het verenigingsleven in vroeger tijd. Het verenigingsleven van verleden en heden is van grote betekenis (geweest) voor de plaatselijke samenlevingen in de dorpen van de voormalige gemeente  Graafstroom, het werkgebied van de Stichting Publicaties Binnenwaard. De oprichting, bloei en soms ook de teloorgang van verenigingen komt in dit boek aan de orde en gaat soms terug tot in de negentiende eeuw. Betrokkenheid en tijdgeest gaan zo samen.

De verenigingen vormen een directe afspiegeling van de lokale behoeften en gedeelde belangen. Op deze wijze leveren verenigingen een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in de dorpsgemeenschappen van Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas en Wijngaarden. Veel inwoners van deze dorpen waren en zijn, vooral in hun vrije tijd, samen bezig met eenzelfde doel: Samen met een Doel.

Toekomstige activiteiten

Alle activiteiten