Ga naar de inhoud

 7,50

De vijfde mei 1945, de dag van de bevrijding ligt 60 jaar achter ons. Voor ons land kwam een einde aan de moeilijke bezettingsjaren. Ook de Alblasserwaard leed onder de druk van de Duitse bezetting. Met name het kleine dorp Bleskensgraaf beleefde tijdens de eerste oorlogsdagen angstige momenten. Het dorp werd op de vroege zondagmorgen van 12 mei 1940, eerste pinksterdag, grotendeels verwoest. Er vielen bommen. Zeven mensen overleefden het bombardement niet. De dorpskern moest opnieuw worden opgebouwd.

Zo kwamen er vijf jaren aan die hun sporen bij velen hebben achtergelaten. Vijf jaren die het dorpsgezicht van Bleskensgraaf voorgoed hebben veranderd. In een prachtig boekwerk hebben inwoners en oud-inwoners van Bleskensgraaf hun ervaringen uit de oorlogsjaren als ooggetuigen opschreven.

Bestelinformatie

Alle bedragen zijn inclusief BTW, in euro en exclusief verzendkosten.

Indien een bestelling per post verzonden wordt, komen de portokosten boven op de prijs van het boek. U ziet dat terug op de eindfactuur.

Wanneer u ervoor kiest om uw bestelling op te halen, dan kunt u contact opnemen met Corrie Vink-Versteeg (0184-64 12 93). Met haar kunt u een afhaallocatie afspreken.

U kunt uw boeken ook bestellen bij mevrouw E. Jongeneel-Verhoeff (0184-69 16 75) of via e-mail boekenverkoop@binnenwaard.nl.